Úvod Zaujímavosti SwiftWear: Zoznámte sa s teniskami z budúcnosti, ktoré majú vlastný displej

SwiftWear: Zoznámte sa s teniskami z budúcnosti, ktoré majú vlastný displej

1
SwiftWear

Viete si predstaviť, že by ste miesto 10-tich párov tenisiek vlastnili iba dva so zabudovanými zobrazovacími panelmi, ktoré by vám umožňovali obmieňať ich vizuálny vzhľad? Žiadne sci-fi, tento nádejný projekt chce niečo také priniesť.

Tenisky SwiftWear vyzerajú na prvý pohľad úplne tak isto, ako každé iné. To, čo z nich robí futuristický produkt, je hlavne nenápadný displej, ktorý je umiestnený na bokoch. Práve vďaka nemu bude možná veľmi výrazná personifikácia.

Cez aplikáciu v spárovanom smartfóne si totiž budeme môcť meniť zobrazované motívy – obrázky, prezentácie alebo krátke animácie – čím sa odlíšime od iných používateľov. Základ tenisiek je pri všetkých farebne odlišných modeloch po dizajnovej a tvarovej stránke rovnaký. Rozdielne sú iba sfarbenia niekoľkých menších častí.

SwiftWear

Na výber bude z troch rozdielnych výšok – nízkych, stredne vysokých a najvyšších, čiže nad členky.

V originálnej aplikácii od výrobcu nájdeme veľký a neustále aktualizovaný výber rôznych obrázkov od iných, niekedy aj známych tvorcov. Neustále zapnutý displej má HD rozlíšenie, farebné kapacity, flexibilné vlastnosti a pozostáva zo šetrnej technológie e-paper.

Medzi špecifikáciami je okrem iného uvedená 30-dňová výdrž batérie, ktorá sa dá navyše dobíjať obyčajným chodením. Klasické nabíjanie sa zase realizuje prostredníctvom bezdrôtovej nabíjačky.

Podrážka pozostáva z kevlarových vlákien, takže by mala aj čo-to vydržať. Tenisky je aj napriek prítomnej elektronike možné prať priamo v pračke. Odolnosť voči vode je certifikovaná na hĺbku až 5 metrov.

Limitovaná edícia

Pre náročných zákazníkov je k dispozícii špeciálna edícia s unikátnym vzhľadom. Vyrobí sa ich iba 2000 párov, čo má teda veľký vplyv na konečnú sumu. Tá predstavuje rovných 1000 dolárov. Za klasický model momentálne zaplatíte iba $150. Keď začne klasický predaj, tak si ešte $50 priplatíte.

Ak projekt ale vyzbiera nad 3 milióny dolárov, SwiftWear pridá zopár funkcií, vrátane dotykového displeja či senzorov na automatizované obmieňanie motívov podľa aktuálneho uhla tenisiek alebo pohybu. Momentálne majú na konte niečo cez 5 900 dolárov, minimálna hranica je až $25 000. Čím viac finančných prostriedkov vyzbierajú, tým viac budú inteligentnejšie.

SwiftWear

SwiftWear
SwiftWear