Úvod Návody Takto vyzerá Sony XPERIA Z5 zvnútra, pozrite si VIDEO

Takto vyzerá Sony XPERIA Z5 zvnútra, pozrite si VIDEO

2

Populárny web, ktorý stojí za profesionálnymi video návodmi na opravu mobilných zariadení, zverejnil vnútro vlajkovej lode japonského výrobcu Sony. VIDEO aj FOTO zábery nám tak teraz odhaľujú, ako sú jednotlivé komponenty usporiadané a zapojené.

Jej rozoberanie na hardvérové súčiastky začínalo odstránením zásuvného komponentu, prostredníctvom ktorého sa doňho vkladá SIM karta operátora.

Ďalší krok pozostával z nahrievania zadnej strany konštrukcie a následného odstránenia krytu za použitia prísavky. Ešte pred tým je však potrebné niečím tenkým (iFixit použilo takzvané brnkátko ku gitare) prejsť medzi škárami po obvode, čím sa predelia vzájomne zlepené plochy. Po otvorení nasleduje vytiahnutie batérie a odpojenie prítomných konektorov, vrátane odstránenia malého kovového krytia reproduktoru.

V útrobách high-end Android smartfónu Xperia Z5 je taktiež možné vidieť dve medené rúrky na zabezpečenie dostatočného chladenia, keďže mu nechýba ani podpora prehrávania 4K videí či problémami zmietaný čipset Snapdragon 810.

Celý proces je dokonca zverejnený aj vo forme videa, ktoré nájdete nižšie. A nezabúdajte, ak by ste sa niekedy rozhodli zrealizovať niečo podobné vlastnými rukami, v prvom rade si zaobstarajte potrebnú výbavu. Jej kompletný zoznam aj s príslušnými cenovkami nájdete priamo na webe ifixit.com (úplne dole).