Úvod Smartphony Aktualizácie Aplikácia fotoaparátu modelov XPERIA Z5 dostáva aktualizáciu

Aplikácia fotoaparátu modelov XPERIA Z5 dostáva aktualizáciu

1
Xperia Z5 Compact, Z5 a Z5 Premium

Spoločnosť Sony pre používateľov jej troch noviniek Xperia Z5, Z5 Compact a Z5 Premium uvoľnila vynovenú aplikáciu fotoaparátu vo verzii 2.0, ktorá prináša nielen nové používateľské prostredie, ale aj niekoľko užitočných funkcií.

Aktualizačný balíček obsahuje jednoduchšie prepínanie medzi jednotlivými režimami, kde po novom stačí jednoduchý pohyb prsta po displeji z jednej strany do druhej (takzvaný swipe), vďaka čomu sa aktivuje buď manuálny režim alebo kamera na natáčanie videí. Všetko bude záležať už iba od strany, do ktorej swipe zrealizujeme. Niečo podobné ponúkajú aj smartfóny so značkou Meizu.

Zmena prostredia nám taktiež umožní jednoduchšie ovládanie fotoaparátu pri vertikálnej polohe tak, že bude mať jedna ruka k dispozícii všetky dôležité prvky UI, čo v konečnom dôsledku – podobne ako vyššie spomenutá novinka – prispeje k lepším používateľským skúsenostiam.

Tých, ktorí očakávali bohatšie manuálne nastavenia fotoaparátu tentokrát sklameme.

Aktualizácia by mala byť k dispozícii už v týchto dňoch. Ak vám ju ešte smartfón neponúkol, nainštalovať ju môžete ručným spôsobom prostredníctvom tohto odkazu, kde už aktualizovanú aplikáciu nájdete rovno na stiahnutie.

Web PhoneArena zároveň poznamenal, že bez rootu ju do starších generácií (Xperia Z1, Z1 Compact, Z2, Z3, a Z3 Compact) nenainštalujete. Pri modeli Xperia Z3+ root ale netreba.

Sony-Camera-v2.0.0
Vynovené UI a užitočná swipe funkcia