Úvod Aplikácie Služba Telegram vypla 78 komunikačných kanálov súvisiacich s terorizmom

Služba Telegram vypla 78 komunikačných kanálov súvisiacich s terorizmom

0
© cryptocoinsnews.com
Telegram je komunikačná platforma, ktorej aplikácia sa nachádza aj v obchode Google Play, a ktorá je postavená na bezpečnosti. Niekoľko stupňov aktívneho šifrovania sa stará o absolútne súkromnú komunikáciu medzi jednotlivcami či skupinami.

Na jednej strane pocit bezpečia a pravé súkromie pre bežných užívateľov, na druhej strane môže takýto spôsob vyhovovať zločincom a teroristom. Predstavitelia služby Telegram dnes oznámili, že zablokovali 78 verejných komunikačných kanálov, prostredníctvom ktorých sa šíril obsah súvisiaci s terorizmom. Konkrétne sa jedná dokonca o organizáciu ISIL a dáta boli zachytené až v 12-tich jazykoch.

Spoločnosť zároveň zaviedla jednoduchší spôsob nahlasovania nežiaduceho obsahu, pričom bude tento spôsob dostupný po aktualizácii, ktorú dostane Telegram tento týždeň.

Rita Katz, riaditeľka americkej služby pre monitorovanie extrémizmu a terorizmu (SITE Intelligence Group) pre agentúru Reuters uviedla, že niektoré zo spomínaných zablokovaných kanálov sledovalo cez 10 000 ľudí.

Predstavitelia Telegramu ďalej vysvetlili, že skupinové chaty s možnosťou pripojenia až 200 ľudí sú naďalej absolútne súkromné. Sledovanie a následné blokovanie nežiadúceho obsahu sa týka iba verejne dostupných Telegram kanálov a pridružených funkcií. Zároveň sa blokovanie nebude týkať rôznych alternatívnych názorov či iných, napríklad politických vyjadrení v rámci práva na slobodu prejavu.

The Middle East Media Research Institute len nedávno v októbri zverejnil, že ISIS používa komunikačnú službu Telegram pre bezpečné zdieľanie návodov na výrobu zbraní a odpaľovacích zariadení.

Teroristická organizácia ISIL tak nie je v bezpečí ani v „digitálnom svete“, pričom im najnovšie vyhlásila vojnu aj skupina hackerov známa ako Anonymous.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger&hl=sk“]