Úvod Výrobcovia Samsung Hodinky Samsung Gear S2 dostávajú aktualizáciu, pribudne viacero vylepšení

Hodinky Samsung Gear S2 dostávajú aktualizáciu, pribudne viacero vylepšení

4
Hodinky Gear S2

Čerstvý aktualizačný balíček pre unikátne smartwatch z Južnej Kórey prináša niekoľko užitočných noviniek, ktoré majú za úlohu zlepšiť aktuálne používateľské skúsenosti. Gear S2 sa od 4. novembra predávajú už aj na Slovensku za sumu cez 300 EUR.

Aktualizácia hodinkám Samsung Gear S2 pridá viacero drobných vylepšení, ktoré sú zamerané ako na notifikácie, tak aj na zlepšenie intuitívneho ovládania prostredníctvom otočného mechanizmu okolo okrúhleho displeja. Web SamMobile ďalej spomína napríklad aj pridanú možnosť pomenovať jednotlivé widgety, vibrovanie pri stratení bezdrôtového kontaktu so spárovaným smartfónom alebo nové časové limity pre rozsvietenie zobrazovacieho panelu.

Gear S2 taktiež pribudnú nové aplikácie, medzi ktorými nechýba ani Starbucks či svetový čas. Používatelia sa ale môžu tešiť i na nové virtuálne ciferníky, ktoré Samsung ukázal ešte popri oficiálnom predstavovaní hodiniek. Rovnako pribudne oranžový indikátor v tvare malého krúžku, ktorý sa na displeji objaví iba ak bude jeho automatické rozsvietenie pri prichádzajúcich upozorneniach vypnuté. Dvojité poklepanie po upozornení navyše zväčší príslušný text, vďaka čomu sa výrazne uľahčí čítanie.

Aktualizácia momentálne prebieha v domácej krajine, takže rad na ostatné trhy príde čoskoro. Spočiatku budú ako zvyčajne uprednostnené tie najväčšie.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Pozitívne recenzie

Hoci sa tohtoročné smartwatch od spoločnosti Samsung ešte nepredávajú úplne všade, na internete je už teraz možné nájsť niekoľko špičkových recenzií od popredných tech médií, kde Gear S2 v oboch mierne rozdielnych variantoch chvália. Za zmienku stojí napríklad praktické ovládanie cez otočný mechanizmus, svižné reakcie systému Tizen alebo pekný vizuálny vzhľad konštrukcie, čo sa však týka najmä modelu Classic.

V prípade, že nad inteligentnými hodinkami rozmýšľate, neprehliadnite našu nedávno publikovanú recenziu.