Úvod Výrobcovia Samsung Samsung prezradil detaily o jeho novom foto senzore BRITECELL

Samsung prezradil detaily o jeho novom foto senzore BRITECELL

0
Samsung Galaxy S6 edge

Ako už isto mnohí viete, Samsung plánuje pre jeho ďalšie generácie smartfónov pomerne dôležité vylepšenie. To by chcel realizovať formou aplikácie nových senzorov do fotoaparátov na zadnej strane konštrukcie. A známe sú už aj podrobné informácie.

Prednosťou takzvaných BRITECELL senzorov má byť predovšetkým schopnosť vyhotoviť pekné fotografie aj počas zlých podmienok, teda v noci alebo pri umelom osvetlení. Samsung taktiež sľubuje menší farebný artefakt, píše web SamMobile.

Prezentácia manažmentu juhokórejského giganta na investorskom fóre Samsung Electronics 2015 ďalej odhalila, že nepôjde o 1/2-palcové pixely, ako sa pôvodne špekulovalo. Výrobca to obhajuje kompaktnejšími rozmermi senzoru a lepšou senzitivitou v zlom svetle.

Senzor BRITECELL je dokonca krytý inteligentnou technológiou WDR, ktorá mu má napomáhať pri zachytení ešte kvalitnejšieho, ale hlavne detailnejšieho záberu za použitia multi-expozície. K dokonalosti pomáha však aj už dobre známa PDAF funkcionalita, prostredníctvom ktorej dokáže presnejšie a rýchlejšie zaostriť.

BRITECELL podľa všetkého uvidíme po predstavení Galaxy S7, pretože práve tento model má ponúknuť revolučné foto kapacity ako prvý na svete. Oficiálne odhalenie Android smartfónu Samsung tradične naplánoval na začiatkok podujatia MWC 2016, ktoré prebehne koncom februára.