December 2002NAJŠTEDREJŠIE EASY VIANOCE! Len s programom EASY TEAM s atraktívnym telefónom dostaneš z kolekcie Reebok roku 2003 jedinečný batoh v hodnote 2000 korún zadarmo.

Môžeš si vybrať z ponuky až 16 EASY súprav už od 2990 Sk. Ak sa rozhodneš pre samostatnú Vianočnú EASY kartu a aktivuješ si ju do konca roka, získaš 100 Sk kredit navyše. S EASY ťa čakajú najštedrejšie Vianoce.

Výhody EASY

  • EASY ti dáva slobodu. Nie si viazaný zmluvami, faktúrami alebo pravidelnými mesačnými poplatkami.
  • EASY kredit môžeš míňať až 12 mesiacov od posledného dobitia. Ak ho vyčerpáš skôr, naďalej môžeš prijímať hovory.
  • EASY kredit si ľahko dobiješ cez bankomat, cez SMS správu alebo dobíjacím kupónom.
  • S EASY môžeš volať iba za polovicu. So službou EASY DUO voláš za polovičné ceny na tebou zvolené číslo zo siete EuroTel alebo siete Slovenských telekomunikácií.
  • S EASY platíš iba za sekundy, ktoré pretelefonuješ.
  • EASY má pre teba široký výber telefónov, ktoré si môžeš kúpiť aj na splátky.
  • EASY ti poskytuje zábavu a informácie prostredníctvom služieb Mobil Internet 1,2,3,ktoré dostaneš automaticky bezplatne s EASY kartou.
  • S EASY môžeš ísť aj do sveta! So službou EASY ROAMING môžeš telefonovať a využívať SMS správy takmer z celého sveta.

Zo 16-tich EASY súprav sme vybrali tri, ktoré zastupujú základný, stredný a prémiový segment zákazníkov.

Za 2990 Sk môžete mať Siemens A35 s kreditom 300 Sk, ktorý charakterizuje dvojriadkový displej, na ktorý sa zmestí až 16 znakov. Jeho váha je pri rozmeroch 118 x 46 x 28 mm iba 122 g. 600 mAh batéria sa postará o 150 hodín výdrže v pohotovostnom režime a znesie 4 hodiny nepretržitého hovoru. K dispozícii je aj sedem farebných prevedení.

a35_010Ak sa cítite na vyššiu triedu, za 6990 Sk môžete mať Panasonic GD75, rovnako s kreditom 300 Sk. Na monochromatický 6 riadkový displej si môžete umiestniť rôzne pozadia, do pamäte sa vám zmestí až 200 kontaktov a technologickí nadšenci ocenia aj dátovú konektivitu v štandarde WAP 1.2.1.

Tento mobilný telefón ďalej disponuje rozmermi 106 x 46 x 16 mm pri váhe ľahkých 82 g a 650 mAh batéria vám sprostredkuje 6 hodín nepretržitého hovoru alebo 150 hodín pohotovostného režimu.

GD75

Pre skutočných fajnšmekrov tu je ultimátna Motorola v50 za 9590 Sk s rovnakou hodnotou kreditu ako v predošlých prípadoch, 300 Sk. Monochromatický displej má rozlíšenie 96 x 54 pixelov, nechýba možnosť uloženia si 100 kontaktov alebo monofonické zvonenia.

Tie si môžete stiahnuť vďaka WAP pripojeniu, k dispozícii je taktiež prediktívne zadávanie textu, hlasové poznámky alebo dokonca vytáčanie hlasom. Štýlová „vyklápačka“ má pri rozmeroch 83 x 44 x 25 mm váhu 83 gramov.

V50

Mobilný internet 3 + prémiové WAP služby

K výkonnému mobilnému telefónu potrebujete aj poriadny internet. Najvyššia možnosť v rámci služby Mobilný internet 3 ponúka dátový prenos za 0,05 Sk za sekundu (3,00 Sk/ min), ako aj prémiové WAP služby.

Program WAP Plus Zábava poskytne logá, zvonenia, obrázkové SMS, screensavery, flash SMS alebo hry za mesačný poplatok 49 Sk alebo trojdňový poplatok 9 Sk.

Space-Impact

WAP Plus TABU s obsahom pre dospelých stojí mesačne taktiež 49 Sk, pri trojdňovej aktivácii 9 Sk. Obe služby (Zábava + TABU) je možné aktivovať spolu v jednom balíku za 77 Sk mesačne.

Čo sa týka spoplatnenia jednotlivých služieb v balíčkoch, Obrázková SMS (skladá sa z 3 SMS) vás bude stáť 17 Sk / správa (zahŕňa všetky 3 SMS), logo operátora a skupiny (skladá sa z 1 SMS) 17 Sk / správa, zvonenie (skladá sa z 1 SMS) 17 Sk / správa, screensaver (skladá sa z 2 SMS) 26 Sk / správa (zahŕňa obe SMS), flash SMS (skladá sa z 1 SMS) 3 Sk / správa.

Vianočná ponuka operátora bola v tej dobe samozrejme ešte oveľa obsiahlejšia a…chaotickejšia. Snažili sme sa vybrať tie najzaujímavejšie informácie, pričom práve predplatené karty EASY boli v tej dobe veľmi obľúbené. V tej dobe mal EuroTel viac ako 500 000 zákazníkov, kde práve EASY karty využívalo viac ako 300 tisíc z nich. (Dáta zo 16. 01. 2001).

Ak sa vám RETRO článok páčil, dajte nám vedieť v diskusii. Sem-tam si môžeme zaspomínať aj na ďalšie “novinky”.

Spomínate si ešte na svoje prvé mobilné telefóny a pridružené služby ako paušály, predplatené karty a podobne?