Úvod Zariadenia Smartphony Zabudnite na klasické smartfóny, prichádza PuzzlePhone

Zabudnite na klasické smartfóny, prichádza PuzzlePhone

6
PuzzlePhone

Konceptov, ktoré sa týkajú skladacích mobilných zariadení, sme poslednou dobou videli naozaj veľa. Žiadny z nich sa však doteraz nedostal medzi spotrebiteľov na trh. Budúci rok môže byť ale iný. A tu je jeden z dôvodov, prečo.

Na komunitný web Indiegogo totiž pribudol ďalší z modulárnych projektov, za ktorým tentokrát stojí tím kvalitných odborníkov s dlhoročnou praxou. Konkrétne ide o európsky start-up, pričom vývoj aj výroba ich dobre vyzerajúceho PuzzlePhone prebieha – respektíve bude prebiehať – taktiež na území Európy.

Android smartfón PuzzlePhone sa skladá z troch hlavných častí – konštrukcie s LCD displejom, batérie a časti, kde je ukrytá RAM-ka, fotoaparát, čipset a úložisko. Používateľ tak nemusí obmieňať celý produkt, ale iba špecifický modul, čo ho vyjde oveľa lacnejšie.

Ambiciózny projekt má za cieľ počas nadchádzajúcich 42 dní od dobrovoľníkov vyzbierať cez 250,000 amerických dolárov. Nadobudnuté finančné prostriedky využije na výrobu a logistiku PuzzlePhone konečným zákazníkom.

PuzzlePhone

Aj limitovaná edícia

Prvé kúsky dostanú najrýchlejší prispievatelia, pričom sú pre nich k dispozícii až tri rozdielne verzie s rozdielnymi cenovkami. Za 299 a 399 EUR môže prvých 250/500 získať klasický model, za 699 EUR zase prvých 250 limitovanú edíciu, ktorej nechýba ani vyrytý text podľa požiadavky zákazníka či ďalšie nadštandardné prvky v podobe prémiových materiálov. Klasický model je rozdelený ešte na 16 a 32 GB verziu – tá s väčším interným úložiskom má dokonca aj kovové logo na zadnej strane konštrukcie.

16 GB verzia za 299 EUR má byť doručená v septembri 2016, 32 GB model a limitovaná edícia (64 GB) až v októbri.

PuzzlePhone
PuzzlePhone

A čo technické špecifikácie?

Súčasná hardvérová výbava modulárnych smartfónov zahŕňa nový operačný systém Android 6.0 Marshmallow, 5-palcové LCD vo Full HD, 12 a 5 MPx fotoaparáty, 2800 mAh batériu, 8-jadrové procesory (64-bitov, ARM), 3 GB RAM, USB 3.0/2.0 vo fyzickej podobe USB Type-C alebo štyri klasické senzory.

Skladacia konštrukcia pozostáva z rozmerov 69 mm x 137 mm x 8,9 mm a jej váha dosahuje rovných 170 gramov.