© redakcia
24. november je dátum, s ktorým sa v poslednej dobe spája čínsky top výrobca Xiaomi. V tento deň má predstaviť nové produkty, no sa šušká aj o tablete či inteligentných hodinkách. Istotou je však nový smartfón.

Slovo „nový“ možno nie je až tak na mieste, pôjde skôr o vylepšenie predošlého modelu. Pôvodné špekulácie hovorili o pomenovaní Redmi Note 2 Pro, na čínskej sociálnej sieti Weibo sa ale objavil banner s názvom Redmi Note 3.

Tento promo materiál zverejnili priamo predstavitelia spoločnosti, takže o názve smartfónu si môžeme byť istí. Ako už naznačovali skôr zverejnené informácie, pôjde o vylepšenú verziu zariadenia Redmi Note 2.

redmi-note-3

Zachovaný zostane displej s uhlopriečkou 5,5 palca a rozlíšením 1080 x 1920 pixelov, pod ním nájdeme opäť procesor MediaTek Helio X10, nebude chýbať 13 MPix fotoaparát a inovovaná bude kapacita RAM, ale aj batéria.

Operačná pamäť bude mať pri 32 GB verzii hodnotu 3 GB a batéria by mala mať údajne až 4000 mAh, čo výrazne predĺži výdrž na jedno nabitie. Redmi Note 2 má batériu s kapacitou tesne nad hranicou 3000 mAh. K novinkám ešte patrí kovové telo a snímač odtlačkov prstov na zadnej strane.

Výrobca tak len vylepšil inak nekompromisné zariadenie, čo sa pomeru ceny a výbavy týka. 24. november je doslova za dverami a z predstavenia vám určite prinesieme detailné info.