Google okuliare sú, alebo skôr boli relatívne revolučným zariadením. Google Glass však nakoniec boli viac hračkou pre vývojárov a nadšencov, komerčný úspech sa im bohužiaľ nepodarilo zaznamenať.

Začiatkom roka 2015 sa zastavil predaj prvej generácie Google okuliarov a celý program prešiel do rúk Tonyho Fadella. Ten šéfuje projektu inteligentného termostatu známeho ako Nest. V americkom inštitúte pre registráciu patentov a ochranných známok (USPTO) sa objavila nová patentová prihláška z dielne Google a vyzerá viac ako zaujímavo.

Nájdeme ju v kategórii nositeľných technológií so vstupno-výstupnou štruktúrou a vyzerá to, že sa dočkáme novej generácie Google okuliarov. Tentokrát ale nepôjde o klasické okuliare ale o akúsi kompaktnú náhlavnú súpravu s flexibilným telom. Nové okuliare by ste si tak mohli pohodlnejšie prispôsobiť tvaru vašej hlavy.

google_okuliare google_okuliare

Zachovaný zostal „kváder“ v podobe displeja umiestneného pred okom používateľa, vedľa ktorého Google určite umiestní aj kameru a senzorovú výbavu pre sledovanie okolia. Google len v septembri najal inžinierov z Amazon Lab126, ktorí majú pracovať práve na tomto projekte v rámci hardvérového výskumu.

Aj keď bude toto zariadenie podľa informácií z júla tohto roka určené hlavne pre podniky, zdravotníctvo, letecký priemysel a podobné odvetvia, technologickí nadšenci si k nemu určite cestu nájdu.