Huawei, tretí najväčší výrobca smartfónov, plánuje čoskoro predstaviť svoj nový TOP model a podľa predbežných informácií bude stáť za to. Pozornosť púta hlavne použitie zatiaľ ešte neuvedeného čipu Kirin 950.

Čínsky Huawei v podstate na mesiac november naplánoval dve tlačové udalosti. Prvá sa odohrá 5. novembra, na ktorej odhalí práve nový procesor Kirin 950.

Ten by mal podľa rôznych informácií schovať do vrecka konkurenciu od Qualcomm-u alebo MediaTek-u. Kirin 950 bude pozostávať z 8-jadrového CPU (4-jadrá Cortex-A72 a 4-jadrá Cortex-A52) s taktom až 2,4 GHz, podpory pre operačnú pamäť LPDDR4 či Cat 10 LTE, Hi-Fi zvuku a grafického procesora ARM Mali T880. Počítať ale môžeme aj s podporou pre vysoko rýchlostné štandardy, ako UFS 2.0, eMMC 5.1 alebo SD 4.1, vrátane prenosu cez USB 3.0 a dual SIM funkcionality.

Druhé podujatie Huawei chystá na 26. novembra, na ktorom odhalí nový high-end model s označením Mate 8. Pokiaľ sa potvrdia dohady, čo je viac ako pravdepodobné, konkurencia môže mať vážne dôvody na obavy.

mate8

Smartfón Huawei Mate 8 bude poháňať spomínaný čip Kirin 950, displej bude mať QHD rozlíšenie, pamäť RAM kapacitu 3 alebo 4 GB, v závislosti od použitého úložného priestoru (32 GB a 64 GB).

Zadný fotoaparát bude disponovať hodnotou 21 MPix a nebude zaostávať ani predná selfie jednotka. Tá bude mať 8 MPix.

K novým informáciam pribudla aj snímka z výroby spoločnosti Foxconn, ktorá ukazuje kovový rám nového Mate 8, ako aj zásobník pre SIM karty, ktorý pohltí rovno dve SIM karty a aj slot na pamäťovú kartu.

metal

Huawei, ako obvykle, bude lákať potencionálnych zákazníkov hlavne prijateľnejšou cenou oproti modelom konkurencie, čo môže teraz pred Vianocami u kupujúcich poriadne zavážiť.