Úvod Aplikácie Obľúbená aplikácia Edwarda Snowdena pre komunikáciu je odteraz dostupná pre Android

Obľúbená aplikácia Edwarda Snowdena pre komunikáciu je odteraz dostupná pre Android

4

Komunikačná aplikácia so sofistikovaným šifrovaním, Signal, je konečne dostupná aj pre Android. Stalo sa tak dlhých šesť mesiacov po tom, ako aplikáciu vývojári predstavili pre iOS. Vývojár Open Whisper Systems kombinuje hneď dve aplikácie, TextSecure a RedPhone. Aplikácia správu, video či obrázok zašifruje ešte vo vašom zariadení, takže ani samotný tvorcovia nemajú šajnu o tom, čo vlastne posielate.

Používatelia budú môcť medzi sebou komunikovať pomocou kontaktov v telefóne, podobne ako tomu je v prípade WhatsAppu. Znamená to teda, že pre používanie Signalu nepotrebujete špeciálne konto. Tím Open Whisper sľubuje, že všetky správy sú šifrované tak, že sa k nim nemôže nikto dostať.

Vďaka novej aplikácii si budú môcť používatelia Androidu posielať šifrované správy aj s používateľmi iOS. Šifrovanie od Open Whisper využili aj tvorcovia aplikácie WhatsApp. Ak si myslíte, že aplikácia Signal nie je dosť bezpečná, môžete sa pozrieť do jej zdrojového kódu – je totiž open source. Aby ste si boli úplne istí tým, že Signal je bezpečná aplikácia, používa ju aj Edward Snowden, človek skrývajúci sa pred FBI.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=org.thoughtcrime.securesms“]