Zadná strana údajného smartfónu Nokia C1 vo viacerých farebných prevedeniach

Čínska sociálna sieť Weibo nám už ukázala množstvo „uniknutých“ informácií a hlavne snímok týkajúcich sa ešte nepredstavených smartfónov. Teraz k nim pribudol ďalší.

Legendárna značka Nokia v minulosti kraľovala mobilným telefónom, v súčasnosti si ju ale spájame už len s technologickými spomienkami. Na prelome rokov 2014 a 2015 sa ale Nokii podarilo preraziť s tabletom N1.

Za približne 217 eur dokázal ponúknuť napríklad kovové telo, 7,9-palcový displej s rozlíšením 2 048 x 1 536 pixelov alebo 32 GB internú pamäť. Aj keď sa tablet nevyrábal v masovej sérii, dokázal zožať nečakaný predajný úspech. O tomto úspechu sa dočítate v článku z archívu.

Keďže si tablet vyslúžil pozitívne trhové prijatie, logicky sa ponúkla otázka: Prečo nie aj smartfón? Pravdou je, že uzatvorená zmluva so spoločnosťou Microsoft neumožňuje uviesť na trh zariadenie pod značkou NOKIA do konca roka 2016. To ale neznamená, že sa nejaký produkt nepripravuje.

Na obrázku nižšie môžeme vidieť údajný smartfón Nokia C1. Jedna snímka vyvoláva podstatne viac otázok. V prvom rade má tento telefón veľmi nezvyčajné umiestnenie tlačidiel. Nachádzajú sa totiž v pravom hornom rohu a okrem toho sú veľmi malé.

nokia-c1

Render vo všeobecnosti pôsobí umelo a všimnúť si ďalej môžeme použitie dvoch operačných systémov. Android s použitým Nokia Z launcherom a „okná“ od Microsoftu. Už dávnejšie je známe, že práve Microsoft sa pohráva s technológiou dual-boot, ktorá by nám umožnila používať na smartfónoch dva operačné systémy. Samozrejme nie súčasne, konkrétny by sme si vybrali pri reštartovaní smartfónu, resp. jeho zapnutí.

Keďže je do konca roka 2016 ešte poriadne ďaleko, na smartfón s logom Nokia si ešte musíme počkať. Otázne vlastne je, či sa ho vôbec dočkáme.

Privítali by ste na trhu smartfón Nokia? Dokázal by konkurovať súčasnej veľkej plejáde smartfónov z rôznych kategórií? Diskusia je otvorená…