Ak hľadáte najlacnejšie mobilné zariadenie, ktoré spĺňa kritériá smartfónu, je nové, so zárukou a zo skladov renomovaného predajcu, pravdepodobne ste ho práve našli.

Známy online obchod wallmart.com na seba upriamil pozornosť médií a verejnosti nekompromisnou ponukou smartfónu LG L15G, ktorý vznikol na základe požiadavky amerického operátora TracFone, poskytujúceho bezdrôtové služby.

Smartfón stál iba necelých 10 dolárov, konkrétne 9,82 $ a za krátku dobu sa vypredal. K danej cene zodpovedá aj špecifikácia. Smartfón sa hodí ako núdzové riešenie, náhradný smartfón, či poprípade ako vstupná brána do sveta mobilných technológií pre vaše ratolesti.

LG L15G je vybavený 3,8 palcovým dotykovým displejom s veľmi nízkym rozlíšením 480 x 320 pixelov, 1,2 GHz dvojjadrovým procesorom, 4 GB internou pamäťou, ktorú však môžete rozšíriť o micro SD karty (do 32 GB), alebo 3 MPix fotoaparátom.

lg

Na mieste je aj 3G / WiFi / Bluetooth konektivita a operačný systém Android vo verzii 4.4 KitKat, ktorý na tomto zariadení zrejme nikdy aktualizáciu nedostane. O prepracovanom dizajne snáď niet ani reči a pokiaľ by ste si chceli smartfón objednať s bezplatným doručením, museli by ste si ich kúpiť šesť. Bezplatná doprava totižto začína od objednávky nad 50 dolárov.

V kontraste s takými zariadeniami, akými sú iPhone 6s Plus, Galaxy S6 Edge Plus alebo BlackBerry Priv, ide o úplne iný cenový level. Každopádne, mobilné technológie nikdy neboli tak dostupné, ako sú dnes.