Úvod Nexus Nexus 6P Niektorí majitelia Nexus 6P hlásia veľký problém: Z ničoho nič im praská...

Niektorí majitelia Nexus 6P hlásia veľký problém: Z ničoho nič im praská krycie sklíčko

2

Prvotné reakcie na novučičký Nexus 6P bol zo strany recenzentov a majiteľov prevažne pozitívny, no niekoľkí majitelia tohto smartfónu pomaly ale isto začali meniť svoj názor. Za zmenou stojí zadné sklíčko, ktorého úlohou je ochrániť fotoaparát, LED blesk a laserový autofocus modul.

Toto sklíčko má samé od seba praskať. Prvotná informácia sa objavila v Android subreddite, podobný zážitok neskôr potvrdili najmenej ďalší dvaja ľudia. Spoločný znak? Sklíčko prasklo len tak, bez toho, aby bolo fyzicky poškodené.

Ďalším prípadom, ktorý Nexus 6P nepridá na reputácii kvalitného zariadenia je príbeh mladíka, ktorému prasklo predné krycie sklo po tom, ako letel lietadlom. Keď ohľadom problému kontaktoval Google, poslali ho za Huawei.

6p-sklicko-4

Dobrou správou pre majiteľov je fakt, že ak krycie sklíčko praskne kvôli zlému dizajnu zariadenia, malo by byť kryté zárukou, a tak by vám ho mal výrobca, resp. predajca zadarmo opraviť, poprípade vymeniť. Tou zlou správou je fakt, že vysvetľovanie toho, že sklíčko prasklo samé od seba bude zaujímavé a momentálne je len veľmi ťažké predpovedať, ako na to zareaguje Google, poprípade Huawei.

6p-sklicko-1
6p-sklicko-2
6p-sklicko-3
6p-sklicko-4