Úvod LG LG Nexus 5X Sťažnosti na LG Nexus 5X pribúdajú, používateľov trápi výkon a oneskorené reakcie

Sťažnosti na LG Nexus 5X pribúdajú, používateľov trápi výkon a oneskorené reakcie

5
LG Nexus 5X

Smartfóny z modelovej rady Nexus vynikajú predovšetkým dobrými výsledkami pri teste celkového – praktického – výkonu, v čom má ruky nedotknutý operačný systém Android a jeho čisté používateľské prostredie. Jedna z noviniek však túto vlastnosť zrejme nezdedila.

Spätná väzba mnohých zákazníkov totiž nevyzerá zrovna najpozitívnejšie. Ľudia sa sťažujú na problémy, ktoré súvisia so zlým výkonom v týchto formách – spomalené reakcie smartfónu pri zapnutom softvérovom šifrovaní, sekanie pri rýchlom fotení HDR+ záberov, obmedzenie výkonu dvoch najvýkonnejších jadier a nadmerne časté zasekávanie systému pri bežnom používaní.

Čo za negatívnymi skúsenosťami stojí, nie je zatiaľ jednoznačné. V čipsete Snapdragon 808 so 6-jadrovým procesorom to ale zrejme nebude, keďže ten funguje v iných modeloch bez akýchkoľvek problémov. Google sa to teda pravdepodobne pokúsi opraviť pomocou aktualizačného balíčka.

Problémový model alebo iba kusy?

Ani zďaleka však nejde o prvý prípad, kedy bol s Nexus 5x od LG a Google zaregistrovaný nejaký problém. Pred nedávnom sme sa dozvedeli napríklad aj to, že displej občas pri nabíjaní batérie nereaguje na dotyk používateľa. Iné kusy mali pre zmenu zobrazovacie panely s výrazne viditeľným žltým nádychom.

Zaujímavosťou ale je, že s uvedenými problémami nemajú skúsenosť všetci majitelia tejto Android novinky. Väčšine ide bez akýchkoľvek komplikácií, ktoré by vedeli obmedzovať používanie. Existuje dokonca teória, podľa ktorej má byť príčinou chyba – alebo séria chýb – vo výrobnom procese. Tú alebo tie po odhalení ihneď eliminovali, čo znamená, že novšie kusy táto téma jednoducho obchádza.

Vľavo žltý nádych displeja LG Nexus 5X
Vľavo žltý nádych displeja LG Nexus 5X

Pokiaľ Nexus 5X už vlastníte a postrehli ste niečo podobné, nezabudnite sa o to podeliť aj s inými používateľmi nižšie v komentároch. A ak ste náhodou zistili niečo väčšie, môžete nás kontaktovať priamo na matus@androidportal.sk.