Úvod Apple iPhone iPhone 7 bude odolný voči vode a neponúkne jack na slúchadlá

iPhone 7 bude odolný voči vode a neponúkne jack na slúchadlá

9
Koncept iPhone 7

Odolá vode a bude tak tenký, že výrobca odstráni aj jeho 3,5 milimetrový jack – tak znejú posledné špekulácie o nadchádzajúcej generácii iPhone od Apple, ktoré sú sčasti podložené čerstvou patentovou prihláškou na špeciálnu ochrannú technológiu.

Technologické riešenie kalifornského výrobcu má zabezpečiť, aby sa do útrob konštrukcie iPhone 7 nemohla dostať akákoľvek tekutina a spôsobiť tam značné poškodenia. Podľa dostupných informácií má ísť o inteligentné zabezpečenie, ktoré prostredníctvom asistencie integrovaných senzorov uzatvorí všetky potenciálne ohrozené dierky a iné drobné otvory, vrátane slúchadla a mikrofónov. Ich opätovné otvorenie sa zrealizuje automaticky pri prichádzajúcom alebo odchádzajúcom hovore, respektíve inej potrebe použitia.

To však ani zďaleka nie je všetko. Spoločnosť Apple dokonca vlastní taký patent, ktorý hovorí o takzvanej hydrofóbnej vrstve na ochranu interných súčiastok iOS smartfónu. Ak ju tie na sebe majú, negatívny vplyv tekutín sa ich už ďalej netýka.

Podľa prominentného čínskeho analytika Ming-Chi Kua dostane nový iPhone iba 6 milimetrov hrubú konštrukciu (7,1 mm má iPhone 6s) a 3 GB operačnej pamäte RAM, čo má súvisieť s rastúcou komplexnosťou ovládania systému iOS.

Bez 3,5 mm jacku

Ako informoval japonský web Macotakara, inžinieri z Apple údajne plánujú zabudnúť na jack, do ktoré sa pripájajú externé slúchadlá alebo reproduktory. Všetko vraj kvôli extrémne tenkému telu smartfónu. Používatelia by sa v takomto prípade mali spoľahnúť na technológiu Bluetooth alebo redukciu do Lightning konektoru na nabíjanie a prenos dát. Originálne slúchadlá v balení iPhone 7 majú mať už kompatibilné zakončenie, takže tam potrebná ani nebude.

Novinku síce predstavia až niekedy v septembri budúceho roka,  no tieto seriózne úniky nám teraz aspoň dávajú ako-takú predstavu, čo od vylepšenej generácie môžeme okrem zmeny dizajnu očakávať.