Úvod Konkurencia Apple iPad Pro sa začína predávať na Slovensku. Ceny jednotlivých verzií sú astronomické

iPad Pro sa začína predávať na Slovensku. Ceny jednotlivých verzií sú astronomické

12

Analytici už niekoľko mesiacov tvrdia, že záujem o tablety nenávratne klesá. Ľudia sú spokojní s čoraz väčšími telefónmi, ktoré im vystačia aj na konzumáciu multimediálneho obsahu. Apple sa však rozhodol, že sa tento trend pokúsi zastaviť a tak v septembri predstavil novú verziu svojho iPadu. Ako prívlastok „Pro“ napovedá, ide o profesionálnu verziu iPadu, ktorá disponuje high-end komponentmi a spracovaním.

V portfóliu jablčného giganta sa iPad Pro nachádza niekde medzi 9,7-palcovým iPadom a 13-palcovým MacBookom Air. Novinka totiž ponúka 12,9-palcový displej, beží však aj naďalej na mobilnom operačnom systéme iOS 9. Prvé slovenské a české eshopy ho už stihli zaradiť do svojej ponuky. Cena za tento tablet je však astronomicky vysoká.

ipadpro-titulka

Verzia

Cena

32GB 899 EUR
128GB 1 079 EUR
128GB + LTE 1 229 EUR

K tabletu je dostupné aj príslušenstvo. Určite si spomínate na nový stylus, ktorý Apple nazval „Apple Pencil.“ Táto inteligentná ceruzka do predaja vstúpila s cenovkou 109 EUR. Ak by ste chceli na tablete písať pohodlnejšie, k dispozícii budete mať klávesnicu SmartKeyboard, ktorej cena je 169 dolárov, teda približne 157 EUR. Ak by ste si teda kúpili najvyššiu verziu so všetkým príslušenstvom, cena takéhoto balíčka by atakovala 1 500 EUR. Celkom slušné na tablet, čo poviete?