Úvod Huawei Huawei Nexus 6P Problém má aj high-end Nexus 6P, tentokrát s mikrofónom

Problém má aj high-end Nexus 6P, tentokrát s mikrofónom

0
Nexus 6P

Vyzerá to nakoniec tak, že nie len jeden, ale rovno dva nové Nexus smartfóny sprevádzajú technické problémy. Drahší a lepšie vybavený kúsok od Huawei totiž podľa slov prvých používateľov prejavuje náznaky pokazeného mikrofónu.

Ako vyplýva z fóra XDAGoogle, počas telefónneho hovoru bolo niekoľkých nespokojných majiteľov Nexus 6P zle počuť. Mnohí dúfajú, že koreňová príčina spočíva v hardvérovej technológii na rušenie šumu. Keď ju vypli, problém s mikrofónom už ďalej nepretrvával.

Proces deaktivovania je však momentálne pre bežného používateľa komplikovaný. Internetový gigant už oznámil, že sa na rastúcu komplikáciu čo najrýchlejšie pozrie. Google to zrejme vyrieši prostredníctvom softvérovej aktualizácie, musí však tomu predchádzať dôkladná analýza, aby sa aplikovanou opravou nespôsobil ďalší – ešte závažnejší – problém.

Problémové Nexusy

Ešte dnes ráno sme informovali o nefungujúcej dotykovej vrstve displeja dostupnejšieho a plastového Nexus 5X od LG, čo údajne spôsobuje originálna nabíjačka z krabičky. Používatelia na fórach hlásili zlé reakcie dotykovej odozvy v čase, keď mali Android smartfón zapojený k tomuto príslušenstvu. Pri alternatívnych nabíjačkách tento záhadný problém z ničoho nič zmizol.