Úvod Huawei Huawei Mate 8 Výkon Huawei Mate 8 rozdrvil konkurenciu, v AnTuTu mal až 94-tisíc bodov

Výkon Huawei Mate 8 rozdrvil konkurenciu, v AnTuTu mal až 94-tisíc bodov

18
Huawei Mate 8

Okrem toho, že je novinka Mate 8 od čínskeho Huawei naozaj pekná, má vo svojej kovovej konštrukcii aj poriadne výkonný hardvér. Ten v kombinácii s vyladenou nadstavbou dokázal poraziť všetky súčasné hi-end smartfóny od výrobcov, ako je Samsung.

Za TOP výsledok dostal včera predstavený Huawei Mate 8 v populárnej benchmark aplikácii až 94,250 bodov, čo ho zaradilo na prvú priečku medzi najvýkonnejšie inteligentné telefóny na spotrebiteľskom trhu, hoci sa ešte nezačal predávať.

V predchádzajúcich benchmark testoch dosiahla novinka o niekoľko tisícok bodov menej, konkrétne 79-tisíc, pričom už vtedy dokázala bez akýchkoľvek problémov poraziť Galaxy S6 (67-tisíc bodov). Výrazne nižší výsledok mala na svedomí ešte nedokončená nadstavba EMUI, ktorá sa v súčasnej – pripravenej na predaj – verzii smartfónu už samozrejme nenachádza. Ďalšou veľkou výhodou je aj prítomnosť operačného systému Android 6.0 Marshmallow alebo až 4 GB operačnej pamäte.

Huawei-Mate-8-benchmark-post-launch-1
Huawei Mate 8 v novom teste AnTuTu

Kirin 950

V útrobách Mate 8 nájdeme pokročilý Kirin 950 od spoločnosti HiSilicion, ktorá patrí pod krídla výrobcu Huawei. Ide teda o priamu konkurenciu pre očakávaný Snapdragon 820, Exynos 8890 či MediaTek Helio X20 s 10-jadrovým procesorom. Spoľahlivé porovnanie ich výkonov možno však urobiť až vtedy, ak sa na trh dostanú prvé smartfóny, ktoré budú svojimi kapacitami poháňať. Musíme si preto niečo cez dva mesiace počkať na Xiaomi Mi 5, Samsung Galaxy S7 a nejakú hi-end novinku z Číny.

Čipset Kirin 950 tvorí procesor (4 jadrá A53, 4 jadrá A47, maximálny takt až 2.3 GHz) a grafický procesor Mali-T880 MP4 s taktom 900 MHz.