Úvod Výrobcovia HTC HTC One X9? Tawainský výrobca vraj plánuje predstaviť nový high-end

HTC One X9? Tawainský výrobca vraj plánuje predstaviť nový high-end

6
HTC

Po kontroverznom mid-range smartfóne One A9 sa zrejme dočkáme ďalšieho ´One´ modelu. Vplýva to z uniknutého reklamného obrázku, kde je možné vidieť názov, prednú stranu konštrukcie a marketingový text „Packed with city smarts“.

Tentokrát sa však má jednať o vyššiu – lepšie vybavenú – triedu, špekuluje PhoneArena. Obrázok pochádza z čínskej sociálnej siete Weibo.

Technické špecifikácie by preto mali pozostávať z toho najlepšie, čo v blízkej budúcnosti dorazí na spotrebiteľský trh. Medzi také patrí napríklad čipset Snapdragon 820 alebo až desať jadrový Helio X20 od spoločnosti MediaTek. Rovnako je možné počítať so 4 GB operačnou pamäťou, 23 MPx hlavným fotoaparátom, Quad HD displejom, prednými stereo reproduktormi s BoomSound audio technológiou alebo 3500 mAh batériou. Prehliadnuť sa ale nedajú ani kapacitné tlačidla pod displejom.

Názov HTC One X9 sa dá spájať s názvom modelu One X, ktorý bol predstavený tri roky dozadu a patril medzi najpopulárnejšie HTC smartfóny s operačným systémom Android, aké kedy boli zákazníkom k dipozícii. Taiwanský výrobca tak zrejme chystá veľký ´comeback´, vďaka ktorému dokáže spätne nadobudnúť stratený trhový podiel.

HTC One X9
HTC One X9