Úvod HTC HTC One A9 HTC One A9 dostáva bezpečnostnú aktualizáciu od Google

HTC One A9 dostáva bezpečnostnú aktualizáciu od Google

0
One A9

To, čo bolo sľúbené, sa aj dodržalo – Google s HTC začínajú rozposielať aktualizačný balíček, ktorý má za úlohu zvýšiť bezpečnosť používateľov smartfónu One A9. Je to v rámci extra služby, kde výrobca sľúbil aktualizáciu podobnej kategórie každý mesiac, a to už do 15-tich dní od sprístupnenia pre rad Nexus.

Momentálne ho má dostávať medzinárodná a odomknutá verzia HTC One A9. Kúsky od mobilných operátorov prídu teda zrejme na rad až neskôr, informuje web PhoneArena.

Sľub HTC okrem bezpečnostnej záplaty zahŕňa aj novú Android verziu. Niečo podobné bolo už raz ponúknuté formou 90-dňovej lehoty od sprístupnenia systému Android 5.0 Lollipop, čo si samozrejme všetci pochvaľovali.

Taiwanská spoločnosť si takýmto ambicióznym krokom zlepšila popularitu nielen iba medzi jej súčasnými zákazníkmi, ale  aj celým fanklubom. Je to naozaj veľké gesto, ktoré by kľudne mohli nasledovať ostatní TOP výrobcovia, keďže tí sa s aktualizačnými balíčkami väčšinou ani moc neponáhľajú.

Samsung má napríklad sprístupniť Android 6.0 Marshmallow pre jeho vlajkové lode Galaxy S6 a S6 edge až začiatkom budúceho roka, takže Slováci môžu prísť na rad niekedy vo februári.