Úvod Anketa HLASOVANIE: Používate na svojom Androide custom ROM?

HLASOVANIE: Používate na svojom Androide custom ROM?

15

Ako asi viete, Android je na rozdiel od iOS otvorený operačný systém. To znamená, že ho vývojári môžu upravovať koľko im hrdlo ráči. Vďaka tejto otvorenosti vznikajú rôzne verzie upravených ROM, ktoré pre nás pripravujú či už začínajúci alebo profesionálni „kuchári.“

Zatiaľ čo veľa vecí si môžete na svojom telefóne zmeniť aj bez nutnosti inštalácie novej verzie (ROM), rootnuť a nainštalovať si niečo, čo bolo vyladené komunitou má niečo do seba. Koniec koncov, som si istý, že mnohí z vás veľmi radi testujú, čo všetko rozbehá práve ten váš telefón. Pred niekoľkými rokmi boli custom ROM obľubou nie len mnohých z vás, ale aj nás v redakcii. Časom však táto vášeň opadla a teraz si poväčšine vystačíme aj s tým, s čím telefón prichádza priamo z pece výrobcu.

Dnes sa vás teda po vzore servera Phone Arena spýtame presne na to. Používate verziu operačného systému, ktorý do zariadenia nahral výrobca alebo ste si „flashli“ nejakú custom ROM? Ak áno, v diskusii nižšie sa pochváľte, čo beží v tej vašej mašinke.

[yop_poll id=“58″]