Úvod Aplikácie Google Mapy dostávajú aktualizáciu, budú nás navigovať aj v offline režime

Google Mapy dostávajú aktualizáciu, budú nás navigovať aj v offline režime

5

Navigácia a vyhľadávanie bez internetového pripojenia bol jeden z hlavných bodov tohtoročnej vývojárskej konferencie Google I/O. Teraz, takmer šesť mesiacov po jej ukončení sa k nám konečne dostávajú prvé novinky.

Google Mapy dnes totiž prechádzajú veľkou aktualizáciou, ktorá prináša offline režim, vďaka čomu získate navigáciu, ako aj vyhľadávania bez nutnosti pripojenia k internetu. Tento režim je navrhnutý tak, aby fungoval bez väčších problémov aj s online verziou máp. Znamená to, že aj keď vám na pár sekúnd vypadne pripojenie, nič sa nestane.

Možnosť uložiť si niektoré časti máp bola v Google mapách od roku 2012, no toto je prvýkrát, čo Google do offline režimu pridáva aj vyhľadávanie: to znamená, že ak si uložíte mesto, v ktorom bývate, budete si vedieť vyhľadať miesta pre zábavu či jedlo aj bez toho, aby ste boli pripojení k internetu. Aby mapy ušetrili čo  najviac miesta, o podnikoch sa uložia recenzie, počet hviezdičiek a telefónne čísla. Fotografie však budú chýbať.

google-mapy-offline-navigacia

Navigácia bude fungovať na podobnom princípe. Offline režim používa informácie o priemernej premávke v danú dobu. Hneď, ako sa však telefón pripojí na internet sa načítajú aktuálne informácie o dopravnej situácii. Aktuálna verzia pre offline navigáciu nezahŕňa informácie pre cyklistov a chodcov. Google však tvrdí, že tieto možnosti pridá neskôr.

Nový režim využijú všetci tí, ktorí potrebujú navigáciu bez pripojenia na internet či už to je z dôvodu slabého pokrytia alebo cesty do zahraničia. Projektová manažérka Amanda Bishop dokonca tvrdí, že aplikácia vďaka aktualizácii funguje oveľa rýchlejšie, a to aj v online režime. „Aplikácia je skutočne rýchla,“ hovorí Bishopová. „Je to o tom, aby ste už nikdy nemuseli čakať.“