Úvod Aplikácie Google aktualizoval aplikáciu Camera, prináša nové UI a viac

Google aktualizoval aplikáciu Camera, prináša nové UI a viac

0
Nové UI aplikácie Google Camera

Internetový gigant má v obchode Google Play niekoľko užitočných Android aplikácií, medzi ktorými samozrejme nechýba ani Camera. Tá vo vynovenej verzii pod označením 3.1 prináša niekoľko dôležitých vylepšení, pričom to najhlavnejšie sa týka zmeny vzhľadu používateľského prostredia do štýlu nových Nexus smartfónov.

Okrem krajšieho UI, ktorým sa doteraz mohli chváliť iba majitelia Nexus 6P a Nexus 5x, pribudol pre model Nexus 6 automatický režim HDR+ (nie však pre Nexus 5) a vypnutie režimu SmartBurst zase umožňuje zachytiť po jednom stlačení spúšte fotoaparátu ľubovolný počet snímok. A ak sa pri natáčaní videa dotkneme špecifického miesta na displeji, miesto vytvorenia fotografie smartfón na vybraný objekt iba jednoducho zaostrí. Tešiť sa ale taktiež môžeme na celkovo rýchlejšie reakcie.

Nové UI taktiež prináša intuitívnejšie prepínanie medzi jednotlivými režimami fotoaparátu, ktoré ponúkajú Meizu smartfóny a už aj modelová rada Xperia Z5 od Sony. Po spustení aplikácie stačí swipnúť z ľavej strany do pravej alebo naopak, a tým aktivujete buď foto alebo video mód.

Google Camera v3.1 je dostupná pre všetky zariadenia s operačným systémom Android 6.0 Marshmallow. Pokiaľ aktualizáciu ešte stále nemáte dostupnú, môžete zamieriť na tento odkaz, kde si aplikáciu ručne  stiahnete a potom nainštalujete. Tá následne aktualizuje súčasnú aplikáciu vo vašom zariadení na najnovšiu verziu.