Úvod Sociálne siete Facebook Facebook žiada zamestnancov, aby namiesto iPhone používali Android smartfóny

Facebook žiada zamestnancov, aby namiesto iPhone používali Android smartfóny

1
Foto: stgist.com

Po pomalom internete prichádzajú na rad smartfóny s operačným systémom Android, ktoré majú zamestnanci najväčšej sociálnej siete vymeniť za ich obľúbený iPhone. A dôvod je jednoduchý – majú tak lepšie pochopiť používateľské skúsenosti z rozvojových krajín, kde má systém od Google dominantné podiely.

Pritom ešte len nedávno obehla svet zaujímavá správa, podľa ktorej budú v rámci pracovnej doby jeden deň do týždňa používať aplikáciu Facebook pri výrazne obmedzených rýchlostiach internetového pripojenia. Motív rozhodnutia vedenia je však ten istý.

Informoval web Independent.

Pre modrú sieť Facebook predstavujú skúseností ľudí z obrovských krajín, ako je India, veľmi cenné informácie, nakoľko takýto spotrebiteľský trh ukrýva veľa potenciálnych záujemcov o jej služby. Pochopením ich dennodenného fungovania (slabé pripojenie, lacný smartfón) by tak mali vedieť zistené nedostatky efektívne odstrániť.

82% patrí OS Android

Jedným z dôvodov dočasnej výmeny iPhone za systém Android je ale aj jeho viac ako 82% trhový podiel. V moderných krajinách síce patrí iOS smartfón medzi TOP produkty, kvôli vysokej cenovke si ho však drvivá väčšina spotrebiteľov dovoliť nemôže.