Úvod Sociálne siete Facebook Facebook každú SEKUNDU zarába takúto astronomickú sumu!

Facebook každú SEKUNDU zarába takúto astronomickú sumu!

2

Najväčšia sociálna sieť na svete, Facebook, práve zverejnila informácie o svojich zárobkoch. Ich najväčším zdrojom príjmu sú reklamy na mobilných zariadeniach. Je to tak, až 78% všetkých dolárov, ktoré Facebook zarobil, pochádzajú z našich mobilných miláčikov.

Facebook dnes nad ránom oznámil, že za uplynulé tri mesiace zarobil 4,3 miliardy dolárov, z čoho až 3,4 miliardy dolárov pochádza práve z mobilných zariadení. To teda znamená, že Facebook každú hodinu zarobí takmer 1,8 miliónov eur. Na každú sekundu teda pripadá takmer 500 eur. Príjem z reklám na mobilných zariadeniach v Q3 stúpol o 73%, zatiaľ čo príjem z reklám na PC v Q3 klesol o 7,3%.

Prevádzková riaditeľka Facebooku, Sheryl Sandberg, vysvetlila, ich mobilnú aplikáciu využíva až 89% ľudí, ktorí sú na sociálnej sieti aktívni každý deň. To znamená, že cez telefón sa do svojho účtu každý jeden deň prihlási až 1,01 miliardy ľudí. To pre spoločnosť znamená medziročný nárast o 27%. Veľmi slušné.

Sandbergová ďalej vysvetlila plány Facebooku. Podľa nich je dôležité, aby používatelia dostávali len relevantné reklamy. Rovnako však chcú, aby na ich sociálnej sieti inzerovalo ešte viac spoločností.

Novinkou sú aj finančné výsledky aplikácie Instagram, ktorú Facebook kúpil za 1 miliardu ešte v roku 2012. Foto sociálna sieť je domovom už pre 400 miliónov používateľov, čo je extrémne vysoké číslo. Znamená to teda, že Instagram používa viac ľudí než Twitter. Zaujímavé je aj to, že keď Facebook kupoval Instagram, veľa ľudí sa zamýšľalo, ako sa mu podarí získať investované peniaze. Vyzerá to tak, že hlavičky v Menlo Park to opäť zvládli. Analytici predpokladajú, že Instagram do dvoch rokov začne každý rok zarábať približne 2 miliardy dolárov.