Úvod Operátori 4ka DISKUSIA: Ako klamali zákazníkovi kupujúcemu služby 4ky. Na pošte zavádzali o pokrytí

DISKUSIA: Ako klamali zákazníkovi kupujúcemu služby 4ky. Na pošte zavádzali o pokrytí

26
Ilustračný obrázok

Článok bol aktualizovaný 4. novembra 2015

Spustenie predaja akejkoľvek služby v takom veľkom merítku, v akom k tomu došlo v podaní SWANu a Slovenskej pošty sa len tak často nevidí. Až na pár múch to zvládli bravúrne a snažili sa skutočne takmer všetci. Aj tak sa však nájdu prípady, keď všetko v poriadku nie je. Jeden z nich sa nám dnes podarilo vidieť na vlastné oči. Je ale nutné dodať, že tento prípad bol jediný, ktorý sme takto videli.

Pri vstupe na poštu som sa ocitol za jednou slečnou kupujúcou si SIM kartu nového operátora. Na tom nič nezvyčajné nebolo, SIM karty 4ky sa na pošte predávajú niekoľko týždňov. Problém nastal vtedy, keď si slečna chcela aktivovať balíček 1GIGA. Po upozornení, že tak môže spraviť až nasledujúci deň slečna vyjadrila nespokojnosť s aktuálnou situáciou pokrytia od iného operátora.

Na to pracovníčka pošty sebavedome vyhlásila, že 4G od 4ky je 4x rýchlejšie a že pokrytie samozrejme majú lepšie, než konkurencia. Túto pani by si malo okamžite podchytiť marketingové oddelenie, rozprávala to totiž s vášňou v hlase. Ak by mohla, tak by spoza toho skla najradšej vybehla a slečnu vycmargala. Problém nastáva v tom, že sme sa ocitli na pošte v Lučenci. V meste, ktoré nie je pokryté sieťou SWANu a teda 1GIGA balíček od 4ky bude novej zákazníčke úplne nanič. Počas divokého rozhovoru plného úsmevov a pochechtávania totiž povedala, že ho plánuje využívať hlavne v Lučenci.

Bolo teda podanie nepravdivých informácií od pracovníčok pošty, pre ktoré sa 4G = 4x rýchlosť zavádzanie zákazníka? Z nášho pohľadu určite, preto sme operátora oslovili s prosbou o vysvetlenie. Rovnako sme sa spýtali na to, čo pracovníčky pošty majú vedieť a či je minimálne znalosť pokrytia v meste, kde pracujú vecou, ktorú by mali vedieť.

AKTUALIZÁCIA: Nový operátor, 4ka, spustil pokrytie už aj v Lučenci.

Aké skúsenosti máte so Slovenskou poštou vy? Pracujú tam ľudia, ktorí sú dostatočne vyškolení?