Spojler. James Bond bude v najnovšej bondovke používať smartfón Sony Xperia Z5. Avšak, Daniel Craig, predstaviteľ hlavnej postavy proti tomu protestoval, keďže „James Bond používa vždy len to najlepšie“.

Ekonomický server Business Insider v apríli priniesol správu, že spoločnosť Sony pôvodne ponúka hercovi Danielovi Craigovi sumu 5 000 000 dolárov za to, že bude v najnovšej bondovke Spectre používať smartfón Xperia Z4.

Daniel ponuku odmietol a Sony muselo pritvrdiť. Celková marketingová dotácia spoločnosti Sony sa zastavila na sume 18 000 000 dolárov, a tak v bondovke Spectre uvidíme najnovší high-end smartfón tohto japonského výrobcu.

Sony však nie je jediná spoločnosť, ktorá mala záujem o propagáciu svojich produktov v bondovke Spectre. Samsung ponúkol až 50 000 000 dolárov na marketingpové aktivity spojené so Samsung partnerstvom a ďalších 5 000 000 dolárov za použitie Samsung smartfónu vo filme.

XperiaZ5James Bond zastaví so svojím vozidlom Aston Martin pred luxusným, 5-hviezdičkovým hotelom na Maledivách, vyhrnie si rukáv na košeli Giorgio Armani, skontroluje čas na hodinkách Omega za 20 000 dolárov a…z vrecka vytiahne Samsung Galaxy S6. Aj takto mohla vyzerať časť scenára novej bondovky.

Sam Mendes (režisér filmu) a Daniel Craig boli vo všeobecnosti proti, čo sa použitia Android smartfónov v bondovke Spectre týka. Podľa nich to nekorešponduje s myšlienkou, že James Bond používa len to najlepšie. Samozrejme ide čisto o ich subjektívny názor, ktorý sa ale dostal na verejnosť po tom, čo štúdiu Columbia Pictures unikol na verejnosť predbežný koncept scenára a aj interná e-mailová komunikácia.

Filmy s Jamesom Bondom patria k tým finančne najnáročnejším a akákoľvek dotácia sa hodí. Pre zaujímavosť, mexická vláda ponúkla tvorcom finančný príspevok vo výške niekoľkých miliónov dolárov za to, že Mexiko vo filme nevykreslia v negatívnom svetle, ako to pôvodne tvorcovia zamýšľali.

Podľa denníka Financial Times, predošlá bondovka Skyfall stála cez 200 miliónov dolárov, pričom tržby prekonali hranicu jednej miliardy dolárov.