Smartfóny dnes obsahujú množstvo rôznych funkcií a dokážu vykonávať podobne veľa operácií. Prepínanie sa medzi nimi, respektíve ich ovládanie a spúšťanie predsa len nejakú dobu trvá.

Ak chcete byť skutočne rýchli, máte radi jednoduché riešenia a nové aplikácie, pozitívne hodnotenia si vyslúžila novinka ClearView. Ide v základe o bezplatný nástroj, prostredníctvom ktorého si doslova načmárate rôzne obrazce, ktoré vám umožnia spúšťať aplikácie, funkcie a nastavenia.

Po spustení aplikácie budete musieť najskôr nakresliť konkrétne gesto, napríklad písmeno abecedy, trikrát po sebe a následne k nemu priradíte funkciu.

Potom stačí kliknúť na plávajúcu vrstvu, poprípade vyvolať aplikáciu zo stáleho umiestnenia v oznamovacej lište a nakresliť vaše gesto. Po nakreslení sa okamžite spustí vami zvolená funkcia, poprípade aplikácia. V našom prípade sme použili „M“ pre otvorenie aplikácie pre správu elektronickej pošty.

Samozrejme môžete rovnako otvárať URL odkazy, zapínať Bluetooth alebo WiFi, vytočiť konkrétny kontakt a vlastne ovládať všetko, čo smartfón obsahuje. Aplikácia skvele rozpoznáva vami nakreslené gestá a nestane sa vám, že by sa daná operácia nespustila. Pokiaľ ste teda nenakreslili egyptský hieroglyf.

clearview

ClearView ďalej obsahuje niekoľko nastavení, ktoré vám pomôžu si aplikáciu prispôsobiť k obrazu svojmu, a pokiaľ obetujete necelé 1€, získate ďalšiu funkcionalitu.

Môžete napríklad spustiť aplikáciu odkiaľkoľvek v zariadení, bezplatná verzia je však úplne dostačujúca. Takéto ovládanie sa stane behom chvíle veľmi návykové a pokiaľ ho chcete vyskúšať, zamierte do obchodu Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manit.clearview.gestures“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manit.clearview.gesturespro“]