Bluboo Xtouch je smartfón z čínskej produkcie, ktorý si svoju zákaznícku základňu začína budovať aj mimo domovskej krajiny. Výrobca smartfónu sa pochválil jednou zaujímavosťou z prostredia výroby zariadenia.

o 3D tlačiarňach už mnohí z nás počuli alebo videli rôzne demonštračné videá, k skutočným produktom vyrobeným technológiou 3D tlače sa však dostal len málokto.

Táto technológia má do budúcnosti veľký priemyselný potenciál, jej inovácie a rôzne vylepšenia sa dejú takmer každodenne. K skutočnému širokému komerčnému využitiu jej ale pár krôčikov ešte chýba.

Bluboo Xtouch má byť podľa slov výrobcu vôbec prvým smartfónom na svete, pri produkcii ktorého sa používa práve technológia 3D tlače. Tá síce „netlačí“ žiadne elektronické komponenty ani súčiastky, ale zadný kryt zariadenia.

3D tlačiareň dokáže zo špeciálneho kompozitného materiálu vyprodukovať veľmi tenký zadný kryt tohto smartfónu, ktorý je poriadne pevný a zároveň flexibilný. Celé dielo dotvára originálne zrkadlové prevedenie, ktoré je vizuálne efektné.

Čo sa týka výbavy daného smartfónu, tú charakterizuje 5 palcový displej s Full HD rozlíšením, ktorý chráni odolné sklo Gorilla Glass 3, o pohon sa stará octa-core čip výrobcu MediaTek a označením MT6753, ktorému sekundujú 3 GB operačnej pamäte RAM.

Natívne, 32 GB úložisko môžete rozšíriť o pamäťové karty, nechýbajú 13 MPix a 8 MPix fotoaparáty, 3050 mAh batéria alebo operačný systém Android vo verzii 5.1 Lollipop. Cena smartfónu Bluboo Xtouch sa pohybuje na úrovni 150-tich dolárov.

Nižšie nájdete video, ktoré ukazuje vlastnosti krytu v praxi, ako aj pár prezentačných obrázkov zariadenia.

Xtouch_5
Xtouch_4
Xtouch_2
Xtouch_1
Xtouch