Úvod Konkurencia BlackBerry PRVÉ INFORMÁCIE: Toto je BlackBerry Vienna – pravdepodobne druhý Android smartfón spoločnosti

PRVÉ INFORMÁCIE: Toto je BlackBerry Vienna – pravdepodobne druhý Android smartfón spoločnosti

4

Nedávno internetom plávali informácie o tom, že sa BlackBerry chystá vzkriesiť relatívne úspešný model BlackBerry Passport. Jeho Android verzia síce nakoniec možno nikdy neuzrie svetlo sveta, je však dosť možné, že spoločnosť chystá svoj druhý Android smartfón s QWERTY klávesnicou. Na rozdiel od Priv, ktorý ponúka vysúvajúcu klávesnicu má novinka klávesnicu, ktorá je stále viditeľná.

Zariadenie, o ktorom je reč je momentálne vedené pod označením Vienna. Smartfón BlackBerry Priv bol vedený pod označením Venice (Benátky), dáva teda zmysel, že novinka po vzore názvov európskych miest nesie názov Vienna (Viedeň).

Server CrackBerry zverejnil prvý obrázok zariadenia, ktoré má byť práve spomínaný BlackBerry Vienna. K obrázkom však pridal poznámku, že je možné, že ešte nejde o finálnu verziu smartfónu. Predpokladá sa, že Vienna bude lacnejšia, než Priv, o čom svedčí aj lacnejšie vyzerajúca konštrukcia. Popri displeji je hrubý rámik, pod ním zas tri hardvérové tlačidlá a samozrejme QWERTY klávesnica.

Informácia o tom, kedy by spoločnosť BlackBerry novinku mohla predstaviť bohužiaľ momentálne dostupná nie je. Čo však na to hovoríte vy? Páči sa vám tento smartfón alebo vás nijako nezaujal?

vienna2
vienna