Úvod Konkurencia BlackBerry Benchmark odhalil neznámy BlackBerry smartfón, ktorý poháňa Exynos 7420

Benchmark odhalil neznámy BlackBerry smartfón, ktorý poháňa Exynos 7420

0
BlackBerry a OS Android

Vyzerá to tak, že BlackBerry nehodlá z trhu s Android smartfónmi tak čoskoro odísť. Po vysúvacom unikáte PRIV má totiž pracovať aj na ďalšej hi-end novinke, ktorú má podľa dostupných informácií poháňať pokročilý čipset Exynos 7420.

Uniknuté detaily pochádzajú z porovnávacej aplikácie Geekbench, ktorá okrem iného odhalila ďalšie technické špecifikácie. Smartfón má ponúknuť kompaktný 5,1-palcový displej s jemným rozlíšením Quad HD, 3 GB operačnú pamäť, Android 5.1 Lollipop či 16 MPx fotoaparát. Hardvérová výbava teda pripomína súčasnú vlajkovú loď Galaxy S6, čo môže zároveň naznačovať aj možnosť manipulácie s výsledkom.

Ak by sme ale pristúpili k druhej a celkom možnej variante, BlackBerry zrejme chystá čisto dotykové mobilné zariadenie, teda akúsi variantu za súčasný PRIV, kde už ale nebude k dispozícii fyzická QWERTY klávesnica. Pri výrobe s najväčšou pravdepodobnosťou využije súčiastky, aké Samsung potrebuje na výrobu jeho Galaxy S6 a S6 edge.

Spoločnosť BlackBerry zamerala pozornosť na operačný systém Android najmä kvôli zhoršujúcim sa predajom jej súčasných produktov s alternatívou BlackBery OS. Nečakaný krok podľa všetkého predstavuje jednu z posledných záchran, aké vedenie hodlá ešte pred úplnym potopením aplikovať.

Exynos 7420

Čipset Exynos 7420 momentálne nájdeme už aj v smartfóne, ktorý nepochádza priamo z Južnej Kórey. Týmto výkonným a energeticky efektívnym kusom kremíku sa môže pochváliť nedávno predstavený PRO 5 od čínskeho Meizu. A v klube by už čoskoro nemal chýbať ani BlackBerry.