Úvod Konkurencia BlackBerry VIDEO Obstál BlackBerry PRIV v neľútostnom teste odolnosti?

VIDEO Obstál BlackBerry PRIV v neľútostnom teste odolnosti?

4

Čerstvý počin z dielne kanadského výrobcu má naozaj veľké ambície zachrániť jeho biznis pred prichádzajúcimi problémami. Ponúka veľký a pekný displej so zahnutými bokmi, Android, legendárnu QWERTY klávesnicu a celkom zaujímavé technické špecifikácie. Ako pevná je ale jeho plastová konštrukcia?

Na túto otázku nám odpovie nový test odolnosti, v ktorom BlackBerry PRIV podstúpil skúšku, kde ho čakali len cez ostré predmety, ale aj oheň a ohýbanie.

Video pochádza z dielne používateľa YouTube, ktorí pred nedávnom zverejnil podobný test s novým Huawei Nexus 6P.

Test BlackBerry PRIV zahŕňa odolnosť ochrany displeja, zadného fotoaparátu či zadného krytu a aj pevnosť fyzickej a vysúvacej klávesnice. A ako je možné na vlastné oči vidieť, poškriabať túto Android novinku nebude zase až tak veľký problém. Stačiť k tomu navyše budú iba obyčajné kľúče, ktoré nosíme takmer stále po vreckách.

Opäť kauza s ohýbaním?

Test ohybnosti dokonca ukázal, že netradičná konštrukcia z dvoch častí nie je zrovna najpevnejšia. Stačilo trošku úsilia a už bola mierne nakrivo. Oheň zo zapaľovaču AMOLED panelu pre zmenu nespôsobil žiadnu dlhodobú ujmu na funkcionalite alebo vizuálnom vzhľade. Prvých pár sekúnd je síce vidieť spálenú oblasť, no tá po chvíľke úplne zmizne.

Smartfón sa začne na slovenskom spotrebiteľskom trhu predávať od začiatku decembra za poriadne vysokú sumu. Ak si naň niekto brúsi zuby, mal by si pripraviť okolo 800 EUR. Cena však môže po spustení predaja mierne klesnúť, nie ale o veľkú sumu.