Úvod Konkurencia Apple Apple sa bojí Samsungu, hodinky Watch 2 majú byť už okrúhle

Apple sa bojí Samsungu, hodinky Watch 2 majú byť už okrúhle

5
Koncept Apple Watch 2 (Zdroj: technomanish.com)

Keď Samsung odhalil nové Gear S2 s unikátnym otočným mechanizmom a najmä okrúhlym displejom, všetci zostali v nemom úžase. Po prvých recenziách to bolo ešte fascinujúcejšie.

Všimlo si to dokonca aj Apple, ktoré vraj teraz chystá veľkú odvetu. Vyplýva to z tvrdenia spoločnosti Quanta Computer, ktorá sa na vývoji Watch 2 podieľa, informuje renomovaný web MacRumors.

Zatieniť produkt kalifornského výrobcu nedokáže hocijaká konkurencia. Samsung s tým pri inteligentných hodinkách problém však ani moc nemal. Ďalšia generácia Watch 2 má preto podľa mnohých analytikov prísť s viac preferovaným okrúhlym ciferníkom, ku ktorému inklinuje čoraz viac výrobcov. Pribudne dokonca aj kamera na videohovory či podpora pre Wi-Fi.

Predstavenie novinky s logom nahryznutého jabĺčka odborníci očakávajú niekedy v júni 2016, pričom samotný predaj začne až v septembri. Súčasné Apple Watch predstavil výrobca v septembri 2014 a začal ich predávať až v apríli tohto roka.

Zákazníci majú na výber z troch edícií – športovej, klasickej a luxusnej, kde vie cenovka vďaka prítomným prémiovým materiálom vystreliť závratne vysoko. Vidieť sme ich mohli aj na rukách mnohých známych osobností.