Smartfóny rýchlo rastúcej čínskej spoločnosti Xiaomi už dávno nenájdeme len v domovskej Číne a ázijských krajinách, svojich zákazníkov si našli aj v Európe či USA.

Smartfóny Xiaomi sú známe svojou veľkou pridanou hodnotou za veľmi slušnú predajnú cenu, no uznanie si zaslúži aj používateľské rozhranie známe ako MIUI.

MIUI patrí medzi najlepšie nadstavby pre Android so skvelou optimalizáciou a funkciami. Aktuálne ho používa viac ako 150 miliónov ľudí po celom svete, konkrétnejšie v 156-tich krajinách.

Najnovšia verzia MIUI 7 je už približne mesiac v otvorenom beta testovaní a medzi jej hlavné výhody patrí optimalizácia spotreby energie o 10 % a zvýšenie rýchlosti celého prostredia o 30 % oproti predošlej verzii.

Autori do prostredia implementovali aj nové funkcie. K prichádzajúcemu hovoru budete môcť nastaviť ako zvonenie aj video, pribudol detský režim alebo galéria fotografií s funkciou rozpoznávania tváre.

Xiaomi začne s aktualizáciou na MIUI 7 pre svoje smartfóny 27. októbra v globálnom meradle. Zaujímavosťou však je, že rozposielané budú rozdielne verzie MIUI 7.

Rozdiel bude v základoch, na ktorých je prostredie postavené. Niektoré smartfóny dostanú MIUI 7 postavené na Androide KitKat, iné zase na Androide Lollipop.

Aktualizácia bude prebiehať štandardne prostredníctvom OTA rozhrania a dostanú ju v podstate všetky novšie smartfóny výrobcu, aj modely Mi 4i, Mi 3, 2, Redmi 2, Redmi Note Pro a Redmi 1S.