Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavilo 4K televízor Mi TV 3 so 60-palcovou uhlopriečkou

Xiaomi predstavilo 4K televízor Mi TV 3 so 60-palcovou uhlopriečkou

1
Xiaomi Mi TV 3

Spoločnosť Xiaomi odhalila novú generáciu svojho televízoru, ktorý pozostáva z dvoch vzájomne prepojených častí – obrazovky s panelom od LG a pekne vyzerajúceho reproduktora s kvalitným zvukom, pričom ten okrem audia zabezpečuje hneď viacero dôležitých funkcií.

Jednou z tých najhlavnejších je poskytovanie obyčajnému TV inteligentné funkcie. Jeho celé telo pozostáva z kovu a ponúka elegantný dizajn, ktorý sa hodí do každej modernej domácnosti. Na zadnej strane nájdeme niekoľko portov vrátane troch HDMI, USB 2.0 aj 3.0, Ethernet alebo portu pre externý subwoofer. V útrobách zase nájdeme Android vo verzii 5.1 vrátane vlastnej nadstavby čínskeho výrobcu.

Zobrazovacia jednotka pozostáva z hliníkového rámiku s diamantovým vzorom a kovového zadného krytu. Okrem iného má aj vysokú farebnú škálu či pohybovú kompenzáciu MEMC. A keďže veľa dôležitého hardvéru nesie druhá časť, hrúbka konštrukcie TV pri najtenších miestach nepresahuje rovných 11,6 milimetra. Takáto kombinácia má veľkú výhodu najmä pri reklamáciách, kedy už používateľ nemusí do servisu posielať všetko, ale len jeden pokazený kus.

Cenovka celej súpravy Mi TV 3 predstavuje po prepočte sumu 699 EUR. Hlavnú časť – podlhovastý reproduktor – je však možné zakúpiť aj samostatne za zhruba 140 EUR. K dispozícii sú taktiež zaujímavé doplnky, ako napríklad Mi Subwoofer z hliníku či diaľkové ovládanie na Bluetooth.

Xiaomi Mi TV 3