Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi vraj predstaví hi-tech phablet Mi Note 2 už začiatkom novembra

Xiaomi vraj predstaví hi-tech phablet Mi Note 2 už začiatkom novembra

0
prvá generácia Xiaomi Mi Note Pro

Tento rok má predsčasne ukázať nový prírastok do rodinky smartfónov s veľkými uhlopriečkami aj čínsky Xiaomi. A ako sme sa dozvedeli z uniknutých informácií zo sociálnej siete Weibo, Mi Note 2 príde už 5. novembra.

Informácie pochádzajú od používateľa @Leaksfly, ktorý má mať niekoľko dôveryhodne vyzerajúcich detailov od dobre oboznámených zdrojov.

Nástupca minuloročného Xiaomi Mi Note Pro údajne ponúkne 5,7-palcový Quad HD displej s hustotou pixelou 515 ppi, kovové spracovanie konštrukcie, 4 GB operačnú pamäť RAM LPDDR4 či 16 MPx hlavný fotoaparát od SONY. Rovnako sa povráva o operačnom systéme Android vo verzii 6.0 Marshmallow vrátane špičkovej nadstavby výrobcu MIUI.

Pôvodne mal očakávanú novinku poháňať výkonný a zároveň energeticky efektívny čipset Qualcomm Snapdragon 820, ktorý v sebe ukrýva pokročilé Kryo jadrá. Tak skoré predstavenie Mi Note 2 však vôbec nesedí s jeho uvoľnením na spotrebiteľský trh, čo zároveň platí i pre desať jadrový MediaTek Helio X20. Oba kúsky by sa mali objaviť v smartfónoch až začiatkom budúceho roka. Je preto momentálne nejasné, aký čipset inžinieri zo Xiaomi zvolia.

Taktiež je otázne, prečo by mala spoločnosť uviesť vylepšenú generáciu produktu iba po pol roku predaja. Xiaomi Mi Note Pro sa nachádza na pultoch obchodov ešte len od mája 2015.

Veľa vecí tu teda nesedí, čo ale nemusí hneď znamenať, že niečo také o pár týždňov naozaj neuvidíme.