Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi už o pár dní predstaví vlajkovú loď Mi 5!

Xiaomi už o pár dní predstaví vlajkovú loď Mi 5!

1
Koncept Xiaomi Mi 5

Patríte medzi nadšencov najpopulárnejšieho čínskeho výrobcu Xiaomi? Tak potom máme vynikajúce správy. Ako sme sa dozvedeli z čínskej sociálnej siete Weibo, mediálne podujatie, kde sa oficiálne predstavenie nástupcu za Mi 4 odohrá, je už za dverami.

Spoločnosť tam totiž zverejnila záhadnú pozvánku, kde je jej logo, pár čínskych znakov, dátum 19.10. 2015 a vychádzajúce svetlo nad planétou.

Viaceré TOP médiá preto začali takmer okamžite špekulovať, čo by to všetko asi tak mohlo znamenať. Aj keď je vynovená generácia vlajkovej lode Mi 5 najpravdepodobnejšia, Xiaomi nás teoreticky ešte stále môže prekvapiť s niečím úplne iným.

Načasovanie predstavenia tohtoročnej vlajkovej lode je vzhľadom na prichádzajúce vianočné sviatky takmer ideálne. Nadštandardný dopyt či integrácia 10-jadrového čipsetu MediaTek Helio X20 so špičkovým výkonom môžu byť teda skvelým receptom na úspech. Ak sa navyše potvrdí predpokladaná cenovka, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni okolo 300 amerických dolárov, tak výrobné linky určite nebudú stíhať.

Začiatkom ďalšieho roka by dokonca mohla pribudnúť ďalšia verzia s čipsetom Snapdragon 820. Mnohí používatelia si však už teraz kladú otázky, či problémy s nadmerným prehrievaním neprídu znova. V takejto zostave inžinieri zo Xiaomi zrejme použijú aj ultrazvukový 3D skener odtlačkov prstov, za ktorým stojí spoločnosť Qualcomm.

Kov a 4 GB RAM

Predchádzajúce úniky naznačili, že model Mi 5 dorazí na spotrebiteľský trh v celokovovej konštrukcii a zároveň ponúkne modernú hardvérovú výbavu, kde nemá chýbať 4 GB operačná pamäť s technologickým štandardom LPDDR4. Rovnako sa hovorilo o 5 až 5,3-palcovom Quad HD displeji alebo 16 MPx hlavnom fotoaparátu od Sony.