Úvod Výrobcovia Xiaomi Testujeme Xiaomi Mi 4c s USB Type-C, pýtajte sa

Testujeme Xiaomi Mi 4c s USB Type-C, pýtajte sa

Do redakcie sa nám dostal potenciálny kráľ strednej triedy Xiaomi Mi 4c. Ak máte otázky, v komentároch je priestor.

13

Vždy keď si myslíme, že nás Xiaomi už nemôže ničím prekvapiť, mýlime sa. Tento čínsky gigant pred nedávnom odhalil ďalší pokročilý mid-range kúsok, ktorý prináša hardvér tohtoročných vlajkových lodí za relatívne priaznivú sumu. A my sme ho práve dostali do redakcie na dvoj týždňový test.

Xiaomi Mi 4c predstavuje vlajkovú loď vynovených generácii smartfónov zo strednej triedy. Je pekný, kvalitne spracovaný, plastový, kompaktný a aj dobre vybavený. Vo svojich útrobách nesie Snapdragon 808, 2 GB operačnú pamäť RAM, Hi-Fi zvuk, 13 MPx fotoaparát (f/2.0) či moderný slot USB Type-C, vďaka ktorému už nikdy nemusíme pozerať, akou stranou zasúvame konektor.

Prvé pocity teda samozrejme nesklamali. Konštrukčné spracovanie vychádza z lacnejšieho a staršieho modelu Xiaomi Mi 4i, pričom to isté možno povedať o samotnom dizajne. Zopár zmenených detailov však určite nechýba.

Xiaomi Mi 4c
Xiaomi Mi 4c a jeho USB Type-C slot

Lákadlo najmä pre mladšie generácie predstavujú pestrofarebné varianty, s čím sme sa stretli už aj pri iných modeloch od Xiaomi. V redakcii máme bledunko modrú, ktorá v kombinácii s matným plastovým povrchom vyzerá naozaj pekne.

5-palcový Full HD displej od renomovaného japonského tria JDI (Sony, Toshiba a Hitachi) ani tentokrát nesklamal. Hustota pixelov 438 ppi, jas 450 nitov a hardvérová redukcia reflexie slnečných lúčov predstavujú tak veľmi silnú kombináciu, akú dokáže ponúknuť iba pár Android smartfónov z príslušnej cenovej kategórie.

Hlavný fotoaparát so senzorom od Sony cez deň zvládne vyhotoviť kvalitné zábery. V noci – bez prítomnosti dobrého svetla – mal už ale menšie problémy. Uvidíme, čo povie dlhšie testovanie jeho možností.

IMG_20151027_140625 IMG_20151027_140158

Ak teda máte nejaké otázky ohľadne hardvéru alebo softvéru Xiaomi Mi 4c, môžete ich zanechať nižšie v komentároch. Odpovede nájdete v celej recenzii.

Za zapožičanie novinky ďakujeme nášmu partnerskému e-shopu xiaomiforsale.com