Úvod Aplikácie Waze 4.0 už čoskoro: Nová verzia prináša lepšiu výdrž batérie a nový...

Waze 4.0 už čoskoro: Nová verzia prináša lepšiu výdrž batérie a nový dizajn

18

Obľúbenú navigáciu so schopnosťou odkloniť vás od zápchy alebo nebezpečenstva, Waze, postretla veľká aktualizácia. Aplikácia bola aktualizovaná na verziu 4.0, pričom vývojári prekopali takmer všetko, čo mohli. Nový je teda dizajn, ktorý má priniesť používateľské rozhranie s „lepšou viditeľnosťou a prehľadnosťou.“ Jedným z najdôležitejších vylepšení je však zlepšenie práce s batériou. Nový Waze by jej mal konzumovať čo najmenej.

Cieľom dizajnérov bolo zníženie počtu nutných ťuknutí pre ovládanie celého menu. Tlačidlo naľavo je hlavným tlačidlom menu, ktoré budete potrebovať pre prístup k hlavným funkciám. Veľké tlačidlo v strede využijete vtedy, keď budete chcieť vyhľadať alternatívnu trasu či keď budete chcieť s priateľmi zdieľať váš predpokladaný čas príjazdu. Menu pre nahlásenie udalostí taktiež prešlo veľkými zmenami. Odteraz je natiahnuté na celú obrazovku a jednotlivé udalosti sú od seba rozdelené aj farebne. Vďaka tomu sa v ňom budete orientovať oveľa rýchlejšie.

Celkovo sa však aplikácia stále podobá na starý dobrý Waze, ktorý k srdcu prirástol nejednému z nás. Veľmi príjemnou novinkou vo Waze 4.0 je funkcia, ktorú aplikácia zdedila od svojho nového majiteľa Google. Odteraz vás dokáže upozorniť na presný čas, v ktorý musíte vyraziť, aby ste stihli doraziť na miesto udalosti, ktorú máte uloženú v kalendári.

Waze 4.0 je zatiaľ dostupný len pre iOS zariadenia. Na Android bude podľa vývojárov dostupný „čoskoro.“ Medzičasom sa môžete pridať medzi fanúšikov oficiálne Waze komunity pre Slovensko, ktorá je aktívna hlavne na Facebooku.