Nexus 6P

Najnovšie referenčné Nexus smartfóny z dielne LG a Huawei sa pýšia vcelku originálnym dizajnom a prevedením. No predsa len sa našiel výrobca, ktorý sa do nich obul, a to kvôli vlajkovému modelu Nexus 6P.

Konkrétne ide o čínskeho výrobcu ZTE, kde jeho marketingový riaditeľ Lu Qian Hao na sociálnej sieti Weibo naznačil, že Huawei Nexus 6P je dizajnovo „elegantný“ a „ohromujúci“, ako ich smartfón ZTE Grand S.

Na mysli mal zrejme čierny pás na zadnej strane smartfónu, ktorý pod sebou ukrýva šošovku fotoaparátu, LED blesk a laserové zaostrovanie, pričom smartfón ZTE Grand S bol navrhnutý v podobnom duchu.

Toto zariadenie si však odbilo trhový štart začiatkom roka 2013 a či by sa Huawei uchýlil k inšpirácii takto „starým“ zariadením je otázne.

ZTE vs Huawei

ZTE a Huawei sú dve veľké čínske spoločnosti operujúce s podobným portfóliom v segmente elektroniky, mobilných a sieťových zariadení. Ide teda o poriadnych rivalov.

Spoločnosti ZTE tak patrí minimálne jeden bod za marketing a upriamenie pozornosti na seba. Prípadným záujemcom o Nexus 6P bude s najväčšou pravdepodobnosťou jedno, či mal čierny pásik v minulosti aj iný smartfón alebo nie.