Toto je Betty - skutočná tweetujúca sliepka
Segment najnovších technológií je nielen o vážnych veciach, ale kde-tu sa objaví aj vtipná zaujímavosť, ktorá má v tomto prípade marketingovú podobu istého austrálskeho stravovacieho reťazca.

Sociálne siete hýbu svetom a jednou z nich, aj keď v našich končinách nie až tak obľúbenou, je Twitter. Na svojom konte má viac ako 315 miliónov používateľov a jednou z nich je aj vychádzajúca online hviezda, Betty.

Nejde však o žiadnu modelku, speváčku ani nikoho podobného. Betty je sliepka, a to doslova.

Austrálsky reťazec rýchleho občerstvenia s názvom Chicken Treat, ktorému sliepka patrí, sa chce pokúsiť dostať do Guinnessovej knihy rekordov, a to bizarným spôsobom.

Sliepka Beety má privilégium bývať v hi-tech kurníku, ktorý je vybavený počítačom a klávesnicou, do ktorej veselo zobe a hrabe. To, čo sliepka „napíše“, sa automaticky nahrá na Twitter v podobe nového príspevku a pokiaľ sa sliepke podarí tweetnuť skutočné slovo, dostane sa do Guinnesovej knihy rekordov.

Slovo však musí splniť isté podmienky. Musí byť uznané v oficiálnom slovníku anglického jazyka a musí sa skladať minimálne z piatich písmen.

Samozrejme ide viac-menej o akt náhody a takáto marketingová kampaň sa sieti rýchleho občerstvenia rozhodne podarila. Sliepka Betty má na svojom konte už viac ako 10 000 sledujúcich. Ako vyzerá jej tréningový deň si môžete pozrieť na videu nižšie.