Úvod Zaujímavosti Vdova po Jobsovi sa snaží blokovať vydanie filmu o Stevovi Jobsovi

Vdova po Jobsovi sa snaží blokovať vydanie filmu o Stevovi Jobsovi

2

Ďalší film o zosnulom géniovi, ktorý zachytáva jeho životnú cestu sa už čoskoro objaví na plátnach svetových kín (v USA už od zajtra, 9. októbra). Snímok vychádza z predlohy od Waltera Isaacsona, ktorý má na svedomí jeho jedinú autorizovanú biografiu.

Avšak nie všetci sú príchodom nového filmu nadšení. Reč je o vdove po Stevovi Jobsovi, Laurene Powell Jobs, ktorá po produkcii dokonca požaduje, aby sa film v kinách vôbec nepremietal. Negatívny postoj voči filmu má taktiež súčasný šéf Applu Tim Cook. Podľa jeho názoru ide len o ďalší z mnoha pokusov zviditeľniť sa využitím slávnej značky a mena.

laurene-powell-jobs
Steve Jobs s manželkou Laurene Powell Jobs

Zástupcovia štúdia Universal Pictures sa však bránia tým, že tento film vznikal s maximálnou integritou a na svoj výtvor sú nesmierne hrdí. Na tejto strane názorov stojí aj Steve Wozniak, ktorý bol pri začiatku existencie spoločnosti Apple. Tvorcov sa zastáva a tvrdí, že film verne zachycuje osobnosť Jobsa a tvorcovia odviedli naozaj skvelú prácu.

Je však potrebné dodať, že Wozniak sa pri nakrúcaní podieľal ako konzultant, čo mu prihodilo na účet 200 000 amerických dolárov, teda približne 176 960 EUR.

Pozrite si oficiálny trailer nového filmu: