Úvod Zaujímavosti TOP 10 z AnTuTu: Toto je desať najvýkonnejších smartfónov

TOP 10 z AnTuTu: Toto je desať najvýkonnejších smartfónov

Pokročilý Android smartfón od Meizu rozvalcoval všetku konkurenciu.

6
Meizu PRO 5

Najčerstvejší počin od spoločnosti Meizu patrí medzi súčasné TOP hi-end smartfóny z celého sveta. A nie len to – PRO 5 sa svojim úžasným výkonom v benchmark aplikácii AnTuTu dokázalo prebojovať až na úplnú špičku.

Takmer 77-tisíc bodov je naozaj dych berúci výkon, najmä ak zoberie do úvahy, že ide o relatívne dostupný mobilný produkt. Za svoj úspech môže však ďakovať najmä Full HD rozlíšeniu zobrazovacieho panelu a pokročilému čipsetu Exynos 7420, ktorý Samsung vyrába prostredníctvom vlastného 14 nanometrového procesu.

Špičkové umiestnenie Meizu PRO 5 priniesol štvrťročný rebríček TOP 10 z AnTuTu, kde sa phablet Galaxy Note5 umiestnil hneď na druhom mieste. Za ním nasleduje Galaxy S6 edge+, S6 a S6 edge s taktiež rovnakým čipsetom 7420.

Oproti prvým dvom štvrťrokom 2016 bol ale zaznamenaný nárast maximálneho počtu bodov. Celých šesť mesiacov sa na úplnom vrchole držalo číslo 67,520, ktoré teraz narástlo až na 76,852. Už čoskoro však veľa popredných výrobcov predstaví novinky s ďalšími generáciami kremíku, takže súčasný limit pôjde opäť trošku vyššie. Zároveň môžeme očakávať aj výraznú zmenu aktuálneho rebríčka TOP 10, nakoľko do hry vstúpi niekoľko vylepšených vlajkových lodí.

TOP 10 za tretí štvrťrok 2016
TOP 10 za tretí štvrťrok 2016

antutu-top-vykon