Úvod Výrobcovia Samsung Testujeme hi-end tablet Samsung GALAXY Tab S2 v 8″ verzii, pýtajte sa

Testujeme hi-end tablet Samsung GALAXY Tab S2 v 8″ verzii, pýtajte sa

Ideme sa pozrieť na zúbok perfektnému Android tabletu Galaxy Tab S2 od spoločnosti Samsung.

2
Súčasná generácia Samsung Galaxy Tab S2 8"

Prémiový nádych nedostali iba tohtoročné vlajkové lode smartfónov kórejského giganta. Čo to z kovu sa ušlo aj tabletom. A to rovno v dvoch verziách – jedna ponúka kompaktných 8 palcov a tá druhá až 9,7. Do redakcie nám však zatiaľ prišiel iba ten menší a nemôžeme si ho vynachváliť.

Ide skutočne o hi-tech produkt, ktorý je navyše zabalený v tenučkom tele – má iba 5,6 mm – s rámikom z precízne opracovaného kovu. Samsung Galaxy Tab S2 taktiež ukrýva špičkový hardvér, pričom ten tvorí Quad HD Super AMOLED displej aj 8-jadrový procesor Exynos s maximálnym taktom 1.9 GHz.

Jeho najzaujímavejšou časťou je ale najmä samotná konštrukcia, ktorá má v jednotlivých rohoch ideálne zaoblenia, čo prináša nadštandardnú ergonómiu. Nič vás teda nebude rezať ani pri dlhšom držaní tabletu. Zadná strana z polo-gumy sa navyše pri interakcii s našimi prstami alebo dlaňami postará o veľmi príjemný pocit a zároveň ochráni povrch pred fyzickým poškodením pri nedbalom zaobchádzaní.

recenzia-galaxy-tab-s2-8-1
Dobrá čitateľnosť nechýbala ani na priamom slnku

Ďalšou zaujímavou kapitolou je zobrazovací panel, ktorý – samozrejme – pozostáva zo Super AMOLED technológie. Takže sýte farby naozajstným gurmánom určite chýbať nebudú. Potešíme ale aj milovníkov reálnejšie sfarbenia, nakoľko v nastaveniach zobrazovania Galaxy Tab S2 ponúka možnosť aktivovať základný režim, čím sa vypne nadmerná saturácia. Za excelentný sa ale dá označiť aj jas v rozsahu od 1 do 337 nitov či TOP pomer strán (4:3).

Home tlačidlo ukrýva až 360 stupňový senzor na odtlačky prstov so skutočne pohotovými reakciami.

Rýchly multitasking a ani hranie náročnejších hier nepredstavovalo pre osem jadrový Exynos, Android 5.0 a 3 GB operačnú pamäť absolútne žiadny problém. V AnTuTu sa dokonca podarilo tabletu získať viac ako 51,000 bodov, čo nie je na takýto typ zariadenia vôbec najhoršie.

recenzia-galaxy-tab-s2-8-2
Polo-guma a zvláštny prvok

Batériu a viac ďalších detailov nájdete už onedlho v plnej recenzii, kde zahrnieme odpovede na vaše otázky. Ak teda nejaké máte, zanechajte nám ich nižšie medzi komentármi.