Úvod Elektromobilita Tesla Šéf Tesly zaútočil na jabĺčko: Apple zamestnáva ľudí, ktorých sme vyhodili

Šéf Tesly zaútočil na jabĺčko: Apple zamestnáva ľudí, ktorých sme vyhodili

Apple preberá spoločnosti Tesla Motors skúsených inžinierov, o ktorých vraj v modernej automobilke už stratili záujem.

0
Elon Musk (foto: flickr.com)

Apple a ani Tesla sa vzájomným konfliktom v poslednej dobe vôbec neštítia. Rozbroje medzi dvomi americkými gigantmi spustila snaha ‚ukradnúť‘ niekoľko expertov na elektromobily, ktorá je bezpochyby spojená s vývojom vlastného štvorkolesového produktu s logom nahryznutého jabĺčka.

Podľa Elona Muska, súčasného šéfa spoločnosti Tesla Motors, sa Apple podarilo zamestnať tak akurát inžinierov, o ktorých už prestali mať záujem. Informoval web BusinessInsider s odvolaním sa na rozhovor v nemeckom Hendelsblatt.

Spoločnosť Apple mala vybraných špecialistov pôvodne lákať na tučné honoráre, pričom sa zameriavala najmä na oblasť batérií pre elektromotory.

Musk zároveň rozptýlil špekulácie, že Apple pracuje na vlastnej alternatíve vozidiel so značkou Tesla, ktoré priniesli niekoľké renomované média. Dodal, že aj keď je takýto krok logický, pre blízku budúcnosť nepredpokladá zo strany potenciálnej konkurencie nič podobné, hoci nábor špecialistov tomu nasvedčuje.

Pozreli ste sa niekedy na Apple Watch? Nie, vážne: Investície v tejto oblasti sú pre Apple dobrým krokom. Avšak, autá sú veľmi komplexné v porovnaní s telefónmi alebo inteligentnými hodinkami.

Neúspešná akvizícia

Ešte nedávno sa pritom hovorilo o možnej akvizícii spoločnosti Tesla Motors kalifornským jabĺčkom. Ako je možné v súčasnosti vidieť, obe strany zrejme nakoniec stratili záujem. Skutočný dôvod však nikto z verejnosti doteraz nepozná, keďže všetko prebiehalo za zatvorenými dverami.