Úvod Zaujímavosti NIKE bude predávať tenisky z budúcnosti – svietia a vedia sa samé...

NIKE bude predávať tenisky z budúcnosti – svietia a vedia sa samé zaviazať

"Sme nesmierne hrdí na to, že môžeme premeniť fikciu na realitu."

19
Staro-nové tenisky NIKE

Pamätáte si na populárny film Back to the Future 2? Ak nie, tak niečo podobné sme mali príležitosť vidieť aj v tomto sci-fi kúsku, kde hlavný hrdina cestoval do budúcnosti a bol tak v kontakte s vecami, ktoré v súčasnej dobe ľudia vôbec nepoznali.

Jednou z tých vecí boli aj doteraz nedostupné tenisky s futuristickým vzhľadom či schopnosťou samé sa zaviazať. Zaujímavosťou ale je, že navštevoval budúcnosť práve v roku 2015 (dňa 21.10), pričom komédia prišla na premietacie plátna v roku 1989. A práve v týchto dňoch spoločnosť NIKE oznámila, že unikátna športová obuv dorazí v limitovanej edícii a prostredníctvom aukcií na náš spotrebiteľský trh. Náhoda? Určite nie.

Prvý pár unikátnych MAG dostane samozrejme hviezda filmu Michael J. Fox, píše The Verge.

Takmer 30 rokov dozadu bolo NIKE požiadané o spoluprácu na filme so scénami z futuristického sveta 2015. Značka bola vystavená výzve navrhnúť tenisky, ktoré by spĺňali požiadavky pokročilej éry. Inovačný tím, ktorý bežne pozerá do kryštálovej gule atletického pokroku a technológií aby mohol projektovať budúcnosť športu, posunul túto neľahkú úlohu ešte ďalej.

Vyššie uvedené vety uvádza výrobca športového oblečenia na svojej webstránke, kde nám túto obuv deň pred dvadsiatim šiestym výročím filmu Back to the Future 2 po prvýkrát vôbec predstavil. K tomu ešte dodal pár slov aj CEO spoločnosti Mark Parker.

Začali sme tvoriť niečo pre fikciu a nakoniec sme to premenili na fakt, vynájdením novej technológie, z ktorej budú ťažiť všetci športovci.

2015-Nike-Mag-GIF1_large

Tenisky, ktoré sa prispôsobujú

Jednou z výhod NIKE MAG predstavuje responzívny systém, cez ktorý prispôsobujú tenisky viazanie – vrátane iných častí – nohe používateľa tak, aby mal pri ich nosení čo najlepší komfort a pohodlie. Ďalšou pomerne badateľnou súčasťou výbavy tenisiek je aj farebné osvetlenie, vďaka čomu nadobúdajú takzvaný sci-fi nádych.

Výrobca zároveň oznámil ďalší technologický vývoj, a to rovno vo viacerých druhoch športov, odkiaľ chce získať cennú spätnú väzbu, aby mohol dotiahnuť posledné detaily jeho naozaj revolučného produktu.

Viac informácií sa dozvieme v prvej polovici roka 2016 na Twitter profile NIKE.

Air_Mag_Front_Pair_V2_native_1600