Úvod Operátori 4ka SWAN možno príde o licenciu: Za opätovnou kontrolou vraj môže stáť konkurencia

SWAN možno príde o licenciu: Za opätovnou kontrolou vraj môže stáť konkurencia

14
4ka

SWAN dnes počas tlačovej konferencii médiám oznámil svoje stanovisko ohľadom opätovného overenia platnosti jeho licencie na frekvencie. Najvyšší súd SR totiž prikázal regulačnému úradu, aby spoločnosť preveril.

Spoločnosť SWAN, ktorá v spolupráci so Slovenskou poštou prevádzkuje operátora známeho ako 4ka momentálne čelí obrovskému obvineniu, ktoré môže vyústiť v odobranie licencie na frekvencie. Celý problém, ktorý teraz ohrozuje operátora je v otázke či začal poskytovať služby do pol roka od získania frekvencií.

Splnil SWAN všetky podmienky?

Podľa tvrdení SWANu si mala konkurencia snažiť objednať jeho služby v Bratislave, pri čom mal byť aj notár. V Bratislave sa im to nepodarilo, v Trnave však už áno. Je preto prinajmenšom zvláštne, že v spise sa nachádza len neúspešný pokus.

Za opätovným prešetrovaním vraj môže byť aj konkurencia. Koniec koncov sa niet čomu čudovať, záujem o služby 4ky je enormný. „Vstup na trh vyvolal veľký záujem. Hovoria o tom aj čísla. Do konca tohto týždňa prekonáme hranicu 40-tisíc klientov,“ chváli sa Miroslav Strečanský, generálny riaditeľ spoločnosti SWAN, a.s.