Úvod Výrobcovia Spoločnosť Dell práve ohlásila najväčšiu akvizíciu v histórii technologických firiem. EMC kupuje...

Spoločnosť Dell práve ohlásila najväčšiu akvizíciu v histórii technologických firiem. EMC kupuje za 67 miliárd dolárov!

0

O spoločnosti EMC ste zatiaľ možno nepočuli, no môžeme vás uistiť, že je to jeden z najväčších technologických hráčov na našej planéte. Služby tejto firmy používame takmer všetci.

EMC totiž poskytuje úložisko pre dátové centrá obrovských technologických firiem. Dnes skončila pod krídlami Dell.

Jedná sa o najväčšiu akvizíciu v technologickom kruhu vôbec. Celková suma sa vyšplhala na 67 miliárd amerických dolárov, čím hravo porazili druhú najväčšiu akvizíciu. Tá prebehla ešte v máji tohto roku, keď spoločnosť Avago kúpila výrobcu čipsetov, Broadcom.

Ponuka Dell, ktorú predstavitelia EMC akceptovali je 33,15 dolárov za akciu, zvyšok ostane pod EMC vo forme cenných papierov firmy VMware, ktorá patrí do portfólia EMC. Akvizícia spoločnosti pomôže pri rozšírení svojho pôsobiska v zásobovaní dátových centier kvalitným úložiskom. EMC má aktuálne dvakrát väčšie pôsobisko, než Dell. Vďaka tomu sa z Dell stáva jeden z najväčších dodávateľov riešení pre veľké spoločnosti.

Jedna z najväčších konkurencií spoločnosti Dell, Hewlett Packard, sa rozhodla ísť opačným smerom. Namiesto zväčšovania pôsobiska sa svoju firmu rozhodli rozdeliť na menšie segmenty.